Hlavní obsah

Pouť volejbalistek Prostějova v Lize mistryň skončila v Istanbulu

ISTANBUL

Volejbalistky Prostějova prohrály v odvetném osmifinále Ligy mistryň v Istanbulu s domácím Fenerbahce za 71 minut hladce 0:3. Po porážce 1:3 v domácím prostředí jsou české mistryně z nejvyšší evropské klubové soutěže vyřazeny, potřetí za sebou skončily v úvodním kole play off. Hanačky hrály s hlavními favoritkami na celkové prvenství vyrovnanou partii pouze v prvním setu.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Hvězdný istanbulský tým vzal od úvodu režii zápasu do svých rukou. Byl agresivnější, v útoku přehrával soupeřky důrazem. Volejbalistky Fenerbahce rychle vedly 7:2 a 14:7, narůstající rozdíl skóre pak ale Prostějov zastavil.

Hostující celek zlepšil obranu a přidal do svého herního rejstříku i přesnější podání. Těmito zbraněmi se Prostějovu podařilo zdramatizovat koncovku první sady, kterou zkušenější Fenerbahce vyhrálo až po tuhém boji 27:25.

Ovšem naděje na případný výsledkový zvrat a sen o zlatém setu vzaly v dalším průběhu zápasu rychle za své. Turecké mistryně rozehrály nápaditý volejbal s tvrdými útočnými akcemi, tlak si vytvářely důrazným podáním.

České mistryně postupně ztrácely jistotu a skóre rychle narůstalo ve prospěch istanbulských hráček. V závěrečném setu už tým Fenerbahce bez vážnějších problémů dotáhl zápas do vítězného konce.

Reklama

Související témata: