Hlavní obsah

Volejbalisté Českých Budějovic a Ostravy jsou ve finále poháru

MLADÁ BOLESLAV

Volejbaloví mistři z Českých Budějovic mají šanci obhájit triumf i v Českém poháru. Nejúspěšnější tým uplynulé sezony porazil Příbram 3:1 a v neděli se v Mladé Boleslavi utká o trofej s týmem Ostravy, kterému se bravurně podařilo otočit semifinálový zápas s Libercem ze stavu 0:2 na sety.

Článek

Jihočeši zvládli roli favoritů, přestože jim na poháru chybějí oba univerzálové. Jakub Novotný má poraněné vazy v kotníku a Radek Motys je na marodce s poraněným okem. I se smečařem Petrem Michálkem na postu diagonálního hráče českobudějovický tým Příbram zdolal.

"Věděli jsme, že to nebude jednoduché, protože nám chyběli dva hráči základní sestavy. Myslím si, že rozhodlo nasazení a vítězství v koncovkách dvou setů. V jedné z nich jsme měli více štěstí, protože soupeř celý set vedl," řekl českobudějovický kapitán Michal Sukuba.

Ostravští prohrávali s libereckou Duklou 0:2 na sety, ale vrátili se do zápasu a nakonec v páté sadě zvítězili jasně 15:6. "Jsme hrozně zklamáni. V prvních dvou setech jsme hráli výborný volejbal, pak už jsme se v útoku neprosadili. Naši útočníci nedokázali využít ani situace proti jednobloku. Oba diagonální hráči měli výkyvy, přes Hýského hrát všechno nemůžeme. V závěru jsme i špatně přihrávali," mrzelo libereckého trenéra Michala Nekolu.

Nedělní finále začne v 15:00. Ostrava má šanci vrátit Budějovicím loňskou finálovou prohru z Liberce (0:3) a navázat na předloňský triumf v ČP. Vítězný tým si zahraje 15. února v Bratislavě o Česko-Slovenský pohár s bratislavským celkem Volley Team Unicef.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.