Hlavní obsah

Házenkářky se rozloučily debaklem

POREČ

Jen o čest hrály české házenkářky ve svém posledním utkání na světovém šampionátu v Chorvatsku. Brána do čtvrtfinále se svěřenkyním trenéra Lubomíra Krejčíře zavřela již v sobotu. Souboj s obhájkyněmi titulu z Ruska byl ale nad jejich síly, prohrály vysoko 16:31.

Foto: SalfordHandball.org.uk

Jen dvě výhry nad outsidery si připsaly na MS české házenkářky.

Článek

Ani Ruskám již nešlo o postup, tu si zajistily dříve. Možná i proto začaly uvolněně a Češky se v desáté minutě dostali do tříbrankového vedení 6:3. Oddechový čas ale sbornou vrátil na správnou cestu. Ruská branka byla českému týmu zakletá, dlouhých osm minut do ní nenašel cestu a skóre se otočilo na 6:7.

Češky se přesto houževnatě držely až do 25. minuty, kdy byl stav těsný 9:10 a nic nenapovídalo debaklu. V závěru první půle ale soupeřky přitvrdily v obraně a razantněji střílely. Do kabin tak šly Krejčířovy svěřenkyně s pětibrankovým mankem.

A po obrátce bylo dílo zkázy dokonáno. Rusky zvyšovaly náskok, nepotřebovaly ani nejlepší střelkyni Poltorackou. Tu skvostně zastoupila Postnovová, která jen v prvním poločasu mířila do černého sedmkrát.

Ani v závěru nedokázal český celek zmobilizovat síly a poté, co za druhý poločas dokázal jen šestkrát skórovat, rozloučil se s šampionátem další krutou prohrou.

ČR - Rusko 16:31
Poločas: 10:15. Sestava a branky ČR: Černá, Škavronková - Čumplová 5/3, Fabíková 2, Adámková 2, Plamínková, Simerská 1, Knytlová, Zámorská, Vašková 2, Roubínková 1, Arnošová 1, Válová 1, Fischerová 1.

Ukrajinky potvrdily postup

Ukrajinské házenkářky potvrdily svůj postup do čtvrtfinálové fáze mistrovství světa v Chorvatsku dnešní výhrou 39:30 nad Japonskem, pro které naopak tímto zápasem turnaj skončil. Spolu s Ukrajinou postoupily ze skupiny C, která se hrála v Karlovci, ještě Rumunky a Norky.

Další výsledky
Skupina A
Brazílie - Austrálie 30:19 (12:12).
Skupina C
Ukrajina - Japonsko 39:30 (18:19).
Skupina D
Čína - Pobřeží slonoviny 31:26 (11:13).

Reklama

Související témata: