Hlavní obsah

Liberec získal volejbalové reprezentantky Novou a Kojdovou

Liberec

Po odchodu čtyř opor získaly volejbalové šampionky z Liberce jiné reprezentantky Lucii Novou či Petru Kojdovou a kádr pro novou sezonu extraligy i premiéru v Lize mistryň mají uzavřený. Po zisku zlatých medailí odešly z Dukly blokařka Veronika Trnková, smečařka Eva Svobodová i nahrávačka Simona Bajusz, naopak spolu s Novou a Kojdovou se vrací na palubovky po mateřské pauze bývalá nahrávačka Olomouce a Prostějova Šárka Kubínová.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Trnková se těší na angažmá ve věhlasné italské lize v barvách Roma Volley Clubu, Svobodová zamířila do švýcarského Schaffhausenu, Bajusz do Prostějova a pod Ještědem skončila i Ruska Angelina Jemelinová.

"Tyto odchody nás samozřejmě mrzí, protože šlo o tři české reprezentantky, ale dalo se čekat, že po úspěšné mistrovské sezoně některé opory odejdou. A třeba u Verči Trnkové bylo dané, že víc než rok u nás nezůstane," řekl trenér Libor Gálík pro iDNES.cz.

Nová zamířila do Dukly z Olomouce, Kojdová z maďarského týmu UTE Budapešť. Z Ostravy se vrací nadějná blokařka Michaela Nečasová. "S posilami jsme naprosto spokojení. Jsou to jedny z nejlepších hráček v Česku na svých postech," dodal Gálík.

Extraliga volejbalistek začne 25. září. V Lize mistryň díky vysokému českému koeficientu naskočí Liberec bez předkol rovnou do základní skupiny.

Reklama

Související témata: