Hlavní obsah

Sacramento zvítězilo v NBA na hřišti Philadelphie

NEW YORK

Nejlepší celek basketbalové ligy NBA ze Sacramenta ve čtvrtečním utkání na půdě Philadelphie nezaváhal. Na vítězství 114:105 se bodově nejvíce podílel Predrag Stojakovič, autor 27 bodů, jen o tři méně vstřelil Chris Webber, přestože po vážném zranění kolena odehrál teprve druhý zápas v sezoně.

Foto: ČTK

Basketbalisté Sacramenta vyhráli ve Philadelphii

Článek

Sacramento si v poločase vytvořilo solidní náskok 14 bodů, ale když Webber seděl na konci třetí části na lavičce, hráčům Sixers se podařila třináctibodová šňůra a otočili skóre na 79:77. Hosté však znovu zabrali a žádné další drama už nepřipustili. Philadelphii tak nebylo nic platné, že po středeční mizérii se probral kanonýr Allen Iverson a tentokrát dal 32 bodů.

V Sacramentu mohou být všichni spokojeni, že navzdory devítiměsíční léčbě je v plné formě znovu Webber. "Chris mě ohromil. V obou zápasech hrál na velmi vysoké úrovni. Dobře střílí a dneska přidal i deset asistencí," konstatoval trenér Rick Adelman.

Do Portlandu se poprvé vrátil "zlý muž" NBA Rasheed Wallace a svému novému klubu Detroitu pomohl k vítězství 83:68. V jeho nedávném působišti jej někteří fanoušci uvítali bouřlivým potleskem, jiní na něj bučeli. Wallace se na pokoření Portlandu podílel 13 body a devíti doskoky.

Basketbalistům Miami se podařilo přetrhnout šňůru čtyř porážek a proti Milwaukee si připsali vítězství 104:98. Minutu a devět sekund před koncem ještě na ukazateli svítil vyrovnaný stav 98:98, ale vydařenou koncovku pro Miami odstartoval koš Lamara Odoma. Mužstvo Heat se tak dotáhlo na Boston Jiřího Welsche na osmém místě Východní konference.

Miami - Milwaukee 104:98
Nejvíce bodů: Alston 23 - Van Horn 22
Philadelphia - Sacramento 105:114
Nejvíce bodů: Iverson 32 - Stojakovič 27
Portland - Detroit 68:83
Nejvíce bodů: Randolph 11 - Billups 16

Reklama