Hlavní obsah

Utah řádil pod košem, je osmý

NEW YORK

Basketbalisté Utahu si vylepšili pozici v boji o postup do play-off NBA. V jediném pondělním utkání porazili doma Memphis 92:81 a na osmém místě v pořadí Západní konference jsou nyní o jednu výhru lepší než Denver. Memphis už má účast ve vyřazovací části soutěže zajištěnou.

Článek

Domácí mužstvo střelecky vedli autor 25 bodů Gordan Giricek a Andrej Kirilenko, který k 17 bodům přidal i 11 vybojovaných míčů pod košem. Giricek se přitom vytáhl proti klubu, který ho do NBA draftoval. "Tady jsem se našel, ostatně jako spousta dalších kluků. Je skvělé hrát pod Jerrym Sloanem, protože on i jeho asistenti prostě vědí, co dělají," prohlásil Giricek.

Memphisu chyběli zranění Pau Gasol a Bonzi Wells, tým navíc během zápasu oslabila i vyloučení Jasona Williamse a Jamese Poseyho za vzteklé reakce na výroky rozhodčích. Posey nicméně stihl nastřílet 18 bodů a byl v tomto směru v mužstvu Grizzlies nejlepší.

Utah kontroloval vývoj zápasu, třebaže měl sotva čtyřicetiprocentní úspěšnost střelby z pole a hosté ještě v poločase drželi nerozhodný stav. Rozhodlo zejména 56 úspěšných doskoků domácích hráčů, z toho 24 pod soupeřovým košem. "Prostě nás pod košem uskákali, rozdíl 27 míčů je opravdu hodně," uznal trenér Memphisu Hubie Brown.

Výsledek
Utah - Memphis 92:81.

Reklama