Hlavní obsah

Lakers smetli Houston, čeká je obhájce

NEW YORK

Basketbalisté Los Angeles Lakers porazili ve středu v pátém utkání prvního kola play off Houston 97:78 a postoupili do semifinále Západní konference NBA. V něm je čeká prestižní duel s obhájci titulu San Antoniem, první měření sil je na programu v pondělí.

Článek

Strůjcem úspěchu bývalých šampiónů byl Kobe Bryant, jehož start přitom nebyl do poslední chvíle jistý. Hvězdný rozehrávač strávil předchozí tři dny u soudu v Coloradu, kde čelí obvinění ze znásilnění mladé ženy, a k týmu se připojil až těsně před zápasem.

Před ním i po něm působil unaveným dojmem, na jeho výkonu to ovšem nebylo ani v nejmenším znát. Během 41 minut na palubovce nastřílel 31 bodů, přidal šest doskoků a deset asistencí. Ve střelecké úspěšnosti se mu nejvíce přiblížil Karl Malone, který dal 18 bodů.

"Když jsem se dostal na hřiště, vlilo mi to do žil energii," popsal po zápase své pocity Bryant. "Měl jsem sice pořádně těžká víčka, jít spát jsem ale rozhodně nechtěl," dodal.

Houston se domácím podařilo zlomit až v druhé půli, před přestávkou Rockets dokonce vedli 48:47. Ve třetí čtvrtině ovšem hosté dokázali dát jen devět bodů a Lakers už zápas nepustili. Bryanta trenér mohl stáhnout ze hřiště už šest minut před koncem a fanoušci mu přichystali bouřlivé ovace.

Západní konference
LA Lakers - Houston 97:78 (konečný stav série 4:1)

Reklama