Hlavní obsah

Lakers se vrací domů se dvěma porážkami

NEW YORK

Basketbalisté San Antonia vyhráli v semifinále Západní konference NBA nad Los Angeles Lakers i druhý zápas na svém hřišti a před stěhováním série do Kalifornie vedou 2:0. Hlavním strůjcem úspěchu obhájců titulu byl francouzský reprezentant Tony Parker. Autor 30 bodů zářil hlavně v dramatické čtvrté čtvrtině.

Článek

Ve druhé části hry Lakers stáhli poločasovou ztrátu z 16 až na rozdíl dvou bodů. San Antonio nakonec zvítězilo 95:85. "Byl jsem v útočné náladě a snažil jsem se pro sebe a spoluhráče vybojovat co nejvíc střel," popsal svou taktiku Parker. "Chtěl jsem udržet vítěznou sérii. Byl jsem naprosto soustředěn na vítězství nad Lakers," dodal.

V první čtvrtině se do soupeře pustil naplno a 16 body pomohl San Antoniu ujmout se vedení, které už tým nepustil. Tim Duncan si připsal 24 bodů, v závěrečné čtvrtině se ale prosadit nedokázal, přestože se Spurs snažili hrát většinu míčů přes něho.

Lakers vedení Shaquillem O'Nealem stáhli šest minut před koncem náskok domácích na rozdíl jediného koše, obrat však dokončit nedokázali. Jejich tlak ukončil Parker proměňováním trestných hodů. Odhodlání soupeře definitivně zlomil, když fantasticky přešel přes Deveana Georgea a přes O'Neala skóroval. Zvýšil tak na 88:80 a obrana San Antonia pak už hráče Lakers do trháku nepustila.

"Vypadalo to, jako by nám došel plyn. V posledních minutách nám už nezbyly síly," posteskl si trenér Los Angeles Phil Jackson. K výbornému O'Nealovi, který nastřílel 32 bodů a 15 míčů doskočil, se v týmu Lakers nikdo nepřiblížil. Kobe Bryant si připsal 15 bodů, Karl Malone třináct.

Západní konference - semifinále:
San Antonio - Los Angeles Lakers 95:85 (stav série 2:0)

Reklama