Hlavní obsah

Bryant chce dát Lakers sbohem

DENVER

Basketbalista Kobe Bryant chce odejít z Los Angeles Lakers a hledá nové angažmá. Agentura AP informovala, že se pětadvacetiletý hráč sešel během pondělí se šéfem Denveru Kikim Vandeweghem . Zájem už ale projevilo i San Antonio a Los Angeles Clippers.

Článek

Všechny tři celky mají před nadcházející sezónou velkou rezervu v rozpočtu na platy hráčům a není pro ně problém nabídnout Bryantovi adekvátní plat. Trojnásobnému vítězi NBA by prý mohly nabídnout šestiletou smlouvu v hodnotě kolem sto miliónů dolarů.

Bryant se stal po minulé sezóně volným hráčem a poté, co Lakers podlehli ve finále Detroitu, očekává se zemětřesení v jejich kádru. Losangeleský klub už opustil trenér Phil Jackson, jeho nástupce vedení stále hledá.

Lakers prý nabídli Bryantovi kontrakt na sedm let za 130 miliónů, ale hráč vážně přemýšlí o změně dresu. Za Lakers hraje od začátku své kariéry v NBA, do níž vstoupil v roce 1996. Se zástupci San Antonia a Clippers se má sejít ještě v tomto týdnu.

Proces začne v srpnu

Sportovní plány Bryantovi komplikuje obvinění ze znásilnění, kterému čelí ve státě Colorado, kde leží také Denver. V nedalekém Eaglu začne 27. srpna proces, v němž se bude hráč hájit proti obvinění, že loni 30. června ve Vailu znásilnil devatenáctiletou recepční hotelu.

Pokud bude shledán vinným, hrozí mu až doživotní pobyt ve vězení, nebo dvacetiletá podmínka a pokuta 750 tisíc dolarů.

Reklama

Související témata: