Hlavní obsah

Basketbalista Bryant se už nemusí bát vězení

DENVER (USA)

Basketbalista Kobe Bryant se už nemusí bát, že půjde do vězení, kde mu hrozilo až doživotí. Soudce totiž zamítl žalobu, podle níž hvězdný hráč Los Angeles Lakers v červnu loňského roku znásilnil recepční v hotelu v coloradském Vailu. Hlavním důvodem obratu v kauze bylo prohlášení údajné oběti, jež sdělila, že není v procesu dál schopna pokračovat.

Článek

Dívka, která proti Bryantovi vznesla obvinění, byla od začátku projednávání případu pod drobnohledem médií a dokonce musela čelit i anonymním výhružkám smrtí. Tuto situaci už nedokázala unést, takže okresní prokurátor raději sám navrhl stažení žaloby. "Tento návrh je založen pouze na faktu, že oběť není schopna v procesu pokračovat," vysvětlil Mark Hurlbert.

.:ANKETA:
Co si myslíte o kauze "Bryant"? Hlasujte na konci článku

Bryant ani dvacetiletá údajná oběť se jednání soudu v Eaglu, při němž byl případ zamítnut, nezúčastnili. Šestadvacetiletý basketbalista pochybení nadále odmítá, ale dívce se v oficiálním prohlášení omluvil. "Ačkoliv opravdu věřím, že naše jednání bylo oboustranně dobrovolné, zjistil jsem, že ona tento incident neviděla a nevidí stejně jako já," uvedl.

Právní zástupce mladé ženy John Clune po soudním jednání uvedl, že zatím s Bryantovým právníkem nejednal o civilní žalobě, v níž jeho klientka požaduje finanční odškodnění. Zamítnutí trestněprávní žaloby by podle něj na projednávání občanskoprávního sporu nemělo mít vliv.

Reklama