Hlavní obsah

Kariéra basketbalisty Davise je kvůli zranění kolena v ohrožení

New York

Další kariéra bývalého hvězdného rozehrávače Barona Davise je v ohrožení. Třiatřicetiletý basketbalista si v nedělním čtvrtém zápase play off NBA mezi New Yorkem a Miami těžce poranil pravé koleno a v týdnu by měl podstoupit operaci. Podle prvních zpráv bude muset vynechat celý následující ročník.

Foto: ČTK/AP

Baron Davis po těžkém zranění kolena opouští hrací plochu na nosítkách.

Článek

"Nemohl jsem se na to ani podívat," řekl novinářům po zápase pivot Miami Chris Bosh. "Stačí slyšet reakci publika. Jak všichni najednou ztichli. Nikdo nechce vidět žádného hráče v takové situaci. Je to opravdu děsivé zranění a já mu můžu jen popřát brzké uzdravení," komentoval Bosh smutný moment vypjatého čtvrtého utkání, v němž domácí Knicks uspěli a snížili stav série na 1:3.

Davis během své třináctileté kariéry v NBA patřil k nejlepším rozehrávačům ligy. V posledních dvou letech jej však trápila řada zranění.

Pro Knicks je ztráta zkušeného Davise další velkou ranou poté, co v závěru základní části přišli o talentovaného Jeremy Lina, jenž letos vlétl do NBA jako kometa a patřil k největším objevům sezóny.

Reklama