Hlavní obsah

Basketbalistky USK posílí bývalá rozehrávačka Brna Škerovičová

Praha

Druhou posilou basketbalistek USK Praha pro příští sezonu je černohorská rozehrávačka Jelena Škerovičová, která se vrací do české ligy po ročním působení ve Spartaku Moskva. Předtím dva roky oblékala dres Friska Brno. V USK podepsala smlouvu na jeden rok.

Foto: Sport.cz

Jelena Škerovičová ještě v dresu Brna (vpravo) se snaží utéct Liron Cohenové z italského celku Beretta Famila Schio v utkání Evropské ligy basketbalistek.

Článek

V sestavě USK nahradí odcházející rozehrávačky Elin Eldebrinkovou a především Lindsay Whalenovou. "Je jasné, že obě jsou odlišné typy. Co se týče útoku, Linka byla velice agresivní a dominantní rozehrávač. Jelena až tak dominantně nepůsobí, nicméně o to více je její rozehrávačská práce přínosná pro družstvo. Skutečně vyhledává pozice pro spoluhráčky, to je její ohromná přednost," uvedl asistent trenéra Ivan Beneš.

"Když už nám odešla Lin, která byla pět let naším lídrem, jsem přesvědčen o tom, že jsme přivedli velice kvalitní nástupkyni," dodal.

Jednatřicetiletá Škerovičová patří mezi klíčové opory reprezentace Černé Hory. Oblékala i dres Wisly Krakov či Budučnosti Podgorica. Během působení v Brně střílela v průměru kolem 7,5 bodu a měla 4,8 asistencí na zápas. V uplynulé sezoně ve Spartaku odehrála v Evropské lize v průměru 22 minut na zápas a přispěla 3,8 body a 2,7 asistencemi.

Český mistr USK už předtím získal americkou pivotku Kiu Vaughnovou.

Reklama

Související témata: