Hlavní obsah

VIDEO: Iverson by se rád vrátil do NBA

Philadelphia

Někdejší hvězda NBA Allen Iverson by se v 36 letech rád vrátil do nejlepší basketbalové ligy světa, kterou před dvěma lety opustil. Čtyřnásobný nejlepší střelec NBA naposledy zkoušel štěstí v Besiktasi Istanbul, pak laboroval se zraněními. Teď prozradil, že sní o návratu na domácí palubovky.

Iverson chce zpět do NBA

 
Článek

"Ještě jsem neukončil kariéru a jsem si jistý, že na NBA pořád mám," řekl Iverson během středečního šestého semifinále play off Východní konference mezi svým bývalým klubem Philadelphií a Bostonem. Když na palubovku Sixers přinesl před začátkem duelu hrací míč, dostalo se mu od fanoušků vřelého přijetí.

"Oči mi vlhly a kolena se podlamovala. Bylo to hodně emotivní," řekl basketbalista, který se dostal jedenáctkrát do výběru pro Utkání hvězd. V NBA nastřílel v 914 zápasech 24 368 bodů, což ho řadí mezi nejlepších dvacet střelců ligové historie.

"Byla chyba odejít," přiznal kanonýr, který strávil v týmu Philadelphie deset sezón. Po štacích v Denveru, Detroitu a Memphisu se do Sixers ještě na rok vrátil.

Reklama

Související témata: