Hlavní obsah

Rozjeté New York Knicks nezastavilo v NBA ani San Antonio

New York
Aktualizováno

Basketbalisté New Yorku vyhráli v NBA i šestý zápas v sezóně a po vítězství 104:100 nad dosavadním lídrem Západní konference San Antoniem si pojistili vedení v soutěži.

Foto: John Raoux, ČTK/AP

Basketbalista J.R. Smith z týmu New York Knicks.

Článek

Ještě sedm minut před koncem Knicks prohrávali o 12 bodů, ale dokázali utkání otočit. Strůjcem vítězství byl rozehrávač Raymond Felton s 25 body a sedmi asistencemi. Zařídil i definitivní obrat skóre dvěma asistencemi v předposlední minutě zápasu, po kterých se z trojky trefili Jason Kidd a J.R. Smith. Knicks zakončili utkání šňůrou 25:6.

"Je tu pár důvodu, proč Knicks vedou ligu. Mají nejvíce získaných míčů, dostávají nejméně bodů, mají nejlepší úspěšnost trojek. Sakra, to je tým!" pochválil soupeře trenér Spurs Gregg Popovich.

Knicks zvítězili i přes střelecký výpadek Carmela Anthonyho, jenž k 12 doskokům přidal jen devět bodů. V dresu Spurs si Tony Parker připsal 19 bodů a 12 asistencí.

LeBron James nasbíral 27 bodů

K obratu se schylovalo i v Denveru, kde domácí prohrávali ve třetí čtvrtině s obhájcem titulu Miami už 51:70. Přesto se nevzdali a v poslední části se několikrát přiblížili na rozdíl jediného bodu, ani jednou se jim však nepodařilo jít do vedení. V oslabené sestavě Miami chyběli Dwyane Wade a Mario Chalmers, lídrem vítězného týmu tradičně byl LeBron James s 27 body a 12 asistencemi. Shane Battier si díky šesti trojkám ze sedmi pokusů připsal 18 bodů.

Hráči Brooklynu porazili oslabený Boston 102:97 v utkání, které připomínalo jízdu na horské dráze. Celtics bez Rajona Ronda v poločase ztráceli devět bodů, ale před poslední čtvrtinou už vedli pětibodovým rozdílem. Závěr však patřil domácím Nets.

Vítěze střelecky táhlo duo Brook Lopez - Deron Williams, kteří si připsali shodně po 24 bodech. Bostonu nestačilo 22 bodů Paula Pierce. Zraněného Ronda nahradil v základní sestavě Leandro Barbosa, který zaznamenal 17 bodů.

NBA:
Brooklyn - Boston 102:97
Denver - Miami 93:98
San Antonio - New York 100:104

Reklama