Hlavní obsah

Házenkáři Karviné prohráli v PVP s Leonem

PRAHA

Házenkáři Baníku Karviná se v letošním ročníku Poháru vítězů pohárů podle všeho dlouho neohřejí. Český mistr utržil v úvodním osmifinálovém utkání na domácí půdě od španělského celku Ademar Leon osmibrankovou porážku 30:38 a před odvetou, která je na pořadu 12. prosince, by mu k postupu mohl pomoci jen zázrak.

Článek

Domácí se s favoritem vydrželi přetahovat jen dvacet minut. To se oba celky rovnoměrně dělily o střelbu branek, ale vysokému tempu soupeře Karviná s úzkým kádrem nemohla čelit. Jak přibýval čas, gólová propast se prohlubovala. Před obrátkou šel Leon do čtyřgólového trháku a udusil tím počáteční zápal Baníku.

Zkušený kádr druhého celku španělské ligy měl převahu na všech postech, a přestože prostřídal celou sestavu, utěšeně budoval postupový náskok. Deset minut před koncem měl navrch už deset gólů.

Horák byl osamocený

Slezané nesehráli zdařilý zápas. Po slibném nástupu se nevyvarovali chyb a i urostlý Horák zůstal mezi domácími střelci zoufale osamocen. Postavená obrana Leonu nikoho jiného do zakončení nepustila. Tajným trumfem Karviné mohl být uzdravený Heinz, který se po sedmi měsících vrátil na palubovku, ale stihl dát jen jeden gól, po chvíli si bez cizího zavinění zranil achilovku a kouči Kekrtovi bude znovu delší dobu chybět.

"Zásadní rozdíl je v tom, že utkání odehrané v takovém tempu je pro nás svátkem. Šíře našeho kádru není taková, abychom ve stejném nasazení vydrželi hrát celé utkání. Začátek byl ještě vyrovnaný, ale pak se potvrdila kvalita Leonu. Ostudu jsme neudělali, taková je realita," přiznal trenér Baníku Jiří Kekrt.

Kouč španělského klubu Manuel Cadenas už nepochyboval, že jeho tým projde do čtvrtfinále. "I s výkonem mohu být spokojen. Po vyrovnaném začátku se projevila naše převaha, kterou jsme udrželi pravidelným prostřídáváním po celé utkání," konstatoval.

Baník Karviná - Caja Espaňa Ademar Leon 30:38 (17:21)
Nejvíce branek: Horák 10, Kust 6/3, Laclavík 5, Zdráhala 3 - Colon 6, Garcia 6/1, Perales 4, Garcia a Kjelling 4/2. Rozhodčí: Pala, Davasligil (oba Tur.). Sedmimetrové hody: 4/3 : 7/7. Vyloučení: 9:12. ČK: 50. Castresana (Leon). Diváci: 800.

Reklama

Související témata: