Hlavní obsah

Piacenza - Liberec 3:0Volejbalisté Liberce úvodní semifinále Vyzývacího poháru v Piacenze prohráli

Piacenza

Volejbalisté Dukly Liberec prohráli úvodní semifinále Vyzývacího poháru na půdě italského favorita Piacenzy 0:3. Odveta pod Ještědem se uskuteční v sobotu od 18:00. Pokud by se podařilo Liberci vyhrát, rozhodl by o postupujícím zlatý set do 15 bodů.

Článek

Svěřencům Michala Nekoly po poměrně vyrovnaném začátku vůbec nevyšla druhá polovina úvodního setu, kdy Piacenza jasně dominovala a vyhrála 25:14. V náporu chvíli pokračovala i po změně stran, jenže pak se Liberec chytil, vybudoval si až šestibodový náskok, ale koncovku prohrál 24:26.

Ve třetím dějství už třetí tým italské ligy nepustil českého vicemistra ani jednou do vedení a potvrdil, že je největším favoritem Challenge Cupu. Liberec sice dal pět es oproti třem Piacenzy, jenže svou druhou zbraní blokem se neprosadil. Italové si v této herní činnosti připsali 19 bodů, Dukla měla bodových bloků jen osm.

Nejlepším mužem zápasu byl italský reprezentační univerzál Fei s 16 body, diagonální hráč Liberce Hadrava nasbíral o čtyři méně včetně čtyř es. V domácí odvetě už by kouč Nekola měl mít k dispozici i prvního nahrávače Řezníčka, kterého trápí potíže s kolenem a ve středu až v závěru střídal mladšího nástupce Demara.

Semifinále Vyzývacího poháru volejbalistů, úvodní zápasy:
Copra Piacenza - Dukla Liberec 3:0 (14, 24, 16)
Rozhodčí: Van Gompel (Niz.), Telo (Alb.). Čas: 70 min. Diváci: 1463.
Piacenza: Papi, Holt 7, Fei 16, Zlatanov 13, Simon 12, De Cecco, libero Marra - Corvetta 1, Vettori, Maruotti 7, Tencati 1, Ogurčák 1.
Liberec: Správka 4, Kaminski 5, Hadrava 12, Hýský 4, Staněk 4, Demar 3, libero Kopáček - Burrow, Zajíček, Řezníček, Vodvárka.
Ufa - Bydhošť 3:1 (19, 23, -22, 24).

Reklama

Související témata: