Hlavní obsah

Basketbalistky USK i Brna zahájily semifinále vítězně

USK

Basketbalistky USK Praha i IMOS Brno vstoupily vítězně do semifinále ligového play off. Vysokoškolačky na domácí palubovce porazily Trutnov 84:60, Brňanky získaly v sérii s Hradcem Králové první bod po výhře 73:50.

Článek

Obhájkyně prvenství z USK opanovaly na Folimance zejména první poločas, ve kterém dovolily soupeři vstřelit jen 14 bodů. Samy si už ve druhé čtvrtině vypracovaly po devatenáctibodové šňůře vedení o 33 bodů (43:10).

Po změně stran euroligový celek za rozhodnutého stavu umožnil Trutnovu z manka ukrojit, rozdíl už ale neklesl pod 21 bodů. V dlouhodobé části vysokoškolačky porazily Karu ve čtyřech zápasech v průměru téměř o 30 bodů.

Alespoň čtyři body daly všechny hráčky USK, které se dostaly na palubovku, nejlepší střelkyní byla De Forgeová se sedmnácti. Oporou hostů byla jejich nejlepší střelkyně Ambrosiová s 12 body a 10 doskoky.

Brno odehrálo s Hradem vyrovnanější první poločas, ve druhé čtvrtině padlo dokonce jen patnáct bodů v poměru 8:7. Do dvouciferného náskoku se favorit dostal až povedeným vstupem do druhé půle. České vicemistryně daly prvních devět bodů a potom už začaly zápas kontrolovat.

Hvězdou brněnského týmu byla Abdiová s 22 body, v hradeckém týmu pouze Kuthanová dosáhla na dvouciferný počet bodů (10).

"V úvodu Hradci vycházela střelba ze všech pozic. Po změně stran jsme zlepšili obranu i zpřesnili kombinační souhru. Důležité bylo, že se mohly dostat do hry všechny hráčky," řekl asistent brněnského kouče Milan Veverka.

"Zaspali jsme úvod třetí čtvrtiny a soupeřky toho využily k bodové šňůře. Měli jsme až příliš velký respekt z pivotek Brna," přiznal hradecký asistent Miroslav Volejník.

Druhé zápasy sérií hraných na tři vítězství jsou na programu v neděli.

Semifinále play off basketbalové ligy žen - 1. zápasy:
USK Praha - Trutnov 84:60 (18:7, 47:14, 68:41)
Nejvíce bodů: De Forgeová 17, Vaughnová 16, Kat. Elhotová 14, Brunsonová 10 - Andersonová 12, Ovsíková 11, Hindráková 9.
IMOS Brno - Hradec Králové 73:50 (23:18, 31:25, 54:36)
Nejvíce bodů: Abdiová 22, Hanušová 13, Ohldeová 11 - Kuthanová 10, Pochobradská 9, Rosenbaumová a Hartigová po 8.

Reklama