Hlavní obsah

České volejbalistky nepostoupily na písku v Šanghaji ze skupin

Šanghaj
Aktualizováno

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou nepostoupily na grandslamu v Šanghaji do play off a ve Světovém okruhu zažily výsledkově nejhorší turnaj za poslední tři roky. Po prohře se Španělkami Lilianou Fernándezovou a Elsou Baquerizovou skončily ve skupině s jednou výhrou ze tří zápasů poslední a dělí se o 25. místo.

Foto: Petr Horník, Právo

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová (vpravo) s Markétou Slukovou.

Článek

Čtvrtfinalistky olympijských her v Londýně byly mezi posledními naposledy před třemi lety, kdy kariéru ve světové konkurenci prakticky začínaly. Od té doby se jim vyloženě nepovedlo jen předloňské mistrovství Evropy v Norsku.

Dělené 25. místo obsadily v Šanghaji také Martina Bonnerová s Barborou Hermannovou, které prohrály všechny tři zápasy 0:2 na sety. V pátečním souboji o postup do play off s kanadským párem Jamie Broderová, Kristina Valjasová podlehly 16:21 a 17:21.

Oba české páry přitom před týdnem v jiném čínském městě Fu-čou zahájily sezónu devátým místem. Další turnaj Světového okruhu bude od 22. května hostit Argentina, kde se na grandslamu v Corrientes představí už i čeští muži. Přihlášeni jsou Jan Hadrava s Robertem Kufou a Jan Dumek s novým spoluhráčem Jakubem Veselým, reprezentantem v šestkovém volejbalu.

Turnaj kategorie grandslam Světového okruhu v plážovém volejbalu v Šanghaji:
Ženy:
Skupina F:
Liliana, Baquerizová (11-Šp.) - Kolocová, Sluková (6-ČR) 2:0 (15, 12).
Skupina H:
Broderová, Valjasová (25-Kan.) - Bonnerová, Hermannová (24-ČR) 2:0 (16, 17)
České páry skončily ve skupinách poslední a do play off nepostoupily.

Reklama