Hlavní obsah

Boston ztratil v závěru nadějně rozehraný zápas s Atlantou

NEW YORK

Basketbalisté Bostonu ztratili v poslední minutě zápasu NBA v Atlantě vedení a nakonec prohráli 96:100. Jiří Welsch se tentokrát do základní sestavy nevešel, na palubovce strávil 13 minut a do statistiky se zapsal pěti body a třemi doskočenými míči. Do zahajovací pětky Celtics se naopak poprvé v kariéře dostal nováček Tony Allen a s 20 body byl nejlepším střelcem hostů.

Článek

Tradiční tahoun Paul Pierce dal 17 bodů. Bostonu se nedaří na hřištích soupeřů, kde prohrál už podeváté za sebou. V Atlantě mu k úspěchu nestačil ani sedmnáctibodový náskok ve druhém poločase. "Venku nám to nejde, to se musí změnit. Jestli takhle ještě párkrát prohrajeme, mohli bychom z toho získat komplex," uvedl hráč Bostonu Ricky Davis.

Atlanta má nejhorší bilanci v NBA v proměňování trestných hodů a také proti Bostonu se při šestkách dlouho trápila. Až v závěrečné čtvrtině se domácí v této činnosti zlepšili a vyhráli. "Mluvíme o tom celý rok, vyrovnané zápasy se vyhrávají trestnými hody," řekl kouč Atlanty Mike Woodson.

Hráči Chicaga potvrdili svůj vzestup z poslední doby a zvítězili na palubovce obhájců titulu z Detroitu 100:89. V předchozích třech sezonách se o podobný kousek pokoušeli marně, teď se jim to povedlo dvakrát během měsíce. "Míříme ke dnu, nedokázali jsme se jim vyrovnat v nasazení ani herně," stýskal si trenér Detroitu Larry Brown.

LeBron James, jenž ve středu coby nejmladší hráč v historii ligy dosáhl triple double, si v sobotu hned připsal další. Proti Golden State nastřílel 28 bodů, doskočil 12 míčů a adresoval spoluhráčům v dresu Clevelandu 10 přihrávek. Přispěl tak k vítězství 105:87. Dvacetiletý talent tvrdí, že ho statistiky nezajímají, ale po přihrávce na úspěšný trojkový pokus Zydrunase Ilgauskase 29 sekund před koncem se z ceněného zápisu opět radoval. "Když budu mít triple double ve vítězných zápasech, bude to fajn," řekl James.

Ani 38 bodů nejlepšího střelce NBA Allena Iversona nestačilo Philadelphii k úspěchu v Orlandu, kde prohrála 111:115. Největší hvězda hostů měla opět přesnou mušku, ale příliš se nevytáhla v mezihře, kde ztratila devět míčů. Floridský tým bez zraněného Granta Hilla vybojoval výhru díky finiši v samém závěru, kdy soupeře přestřílel 12:2.

Atlanta - Boston 100:96
Orlando - Philadelphia 115:111
Detroit - Chicago 89:100
Indiana - Washington 93:95
New Orleans - LA Clippers 88:85
Utah - Memphis 94:110
Portland - Minnesota 83:92
Golden State - Cleveland 87:105

Reklama