Hlavní obsah

Baseballisté se v přípravě třikrát utkají s Tchaj-wanem

Praha

Tři zápasy nejvyšší úrovně čekají v létě české baseballisty. V rámci přípravy pod kanadským koučem Mikem Griffinem, který chystá národní tým na domácí mistrovství Evropy 2014, se Češi střetnou s Tchaj-wanem, pátým týmem z posledního olympijského baseballového turnaje v Pekingu 2008.

Článek

Hrát se bude 9. a 10. července na Městském baseballovém stadionu v Brně, třetí zápas se uskuteční v Třebíči 11. července.

"Využíváme toho, že předtím hrají turnaj v Rotterdamu a pak se zastaví u nás. Měl by přijet silný tým, takže to pro nás bude dobré srovnání, jestli jsme se hodně, nebo málo přiblížili špičce," řekl ČTK šéf baseballového svazu Petr Ditrich.

Zápasy s Tchaj-wanem se uskuteční dva týdny po Pražském baseballovém týdnu (25. až 29. června), na kterém budou letos startovat například Němci.

Pražský baseballový týden a příprava s Tchaj-wanem budou pro Griffina možností otestovat hráče v kvalitních zápasech. "Hlavní zadání Griffina je, aby tým uspěl za rok u nás na mistrovství Evropy, a tyhle zápasy jsou příležitostí získat zkušenosti pro něj i pro tým. Utkání s Tchaj-wanem budou i třešinkou na dortu," řekl Ditrich.

S Tchaj-wanem čeští baseballisté naposledy hráli v roce 2010 v Interkontinentálním poháru a tehdy v Asii soupeři podlehli 0:6. O rok dříve v Praze se oba týmy střetly v rámci skupiny A mistrovství světa a Češi prohráli 1:10.

Reklama

Související témata: