Hlavní obsah

Volejbalisté Budějovic počtvrté prohráli a klesli za Kladno

PRAHA

Volejbalisté Liberce zvítězili v utkání 20. kola extraligy nad Opavou 3:1 a v tabulce vedou už o šest bodů. České Budějovice totiž doma nečekaně podlehly nováčkovi z Brna 1:3 a po čtvrté porážce za sebou přenechaly druhé místo Kladnu.

Foto: ČTK

Volejbal - ilustrační foto

Článek

Hosté v Českých Budějovicích tradičně těžili především z nadšeného výkonu a bojovnosti, ale Jihočechy v rozhodujících okamžicích předčili i herně. Brno se tak už na jediný bod přiblížilo k šesté příčce, která svému držiteli po 28 kolech vynese postup do play off. Ta je zatím v držení Zlína, který prohrál 1:3 v Kladně.

Kladenští měli od úvodu navrch, v prvním a druhém setu si vybudovali dostatečný náskok a obě sady získali, byť tu úvodní až po zlínském snížení. Přibrzdilo je jen zranění nahrávače Masného, avšak střídající Skladaný se na hřišti záhy rozkoukal a navázal na výborný výkon svého kolegy. Zlín sice získal třetí set, ale v další koncovce už bylo opět přesnější Kladno.

Za obhájce titulu už nenastoupil dánský smečař Jonas Napier, který oznámil vedení klubu, že kvůli neplnění podmínek smlouvy odchází do Itálie. "Jonas vyjednával s kluby v Serii A2 již od poloviny prosince, byl tedy dopředu rozhodnut ligový ročník v Kladně nedokončit," řekl kladenský manažer Milan Fortuník.

Liberec po dlouhé době ztratil na domácí palubovce set. Opava měla totiž mnohem lepší vstup do zápasu a první dějství nakonec vyhrála 25:23. Také druhou sadu začali lépe hosté, ale při Jeslínkově servisu se Liberci podařilo otočit stav ze 4:6 na 11:7, a to byl také zlomový bod celého zápasu. I další dva sety pak už byly jasnou záležitostí domácích volejbalistů.

Poslední Příbram už ztrácí na Brno pět bodů. Středočeši sice ostravským volejbalistům ve vyrovnaném duelu dlouho vzdorovali a po vzepětí v třetím setu dovedli i čtvrté dějství do dramatické koncovky, tu ale pro sebe rozhodl soupeř. Ostrava si tak pojistila čtvrtou pozici.

Výsledky 20. kola:
Kladno - Zlín 3:1 (23, 15, -23, 22), České Budějovice - Brno 1:3 (23, -23, -20, -23), Příbram - Ostrava 1:3 (-22, -19, 19, -23), Liberec - Opava 3:1 (-23, 18, 14, 15).

Reklama