Hlavní obsah

Petrohrad - Nymburk 72:67Nymburk ve VTB lize znovu prohrál a je poslední

Petrohrad

Basketbalisté Nymburku prohráli ve VTB lize na palubovce Spartaku Petrohrad 67:72. V soutěži si tak připsali šestou prohru v řadě a klesli na poslední místo tabulky skupiny A.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Nymburský basketbalista Jiří Welsch.

Článek

Nymburk přitom v úvodu zápasu těžil z dobré nálady, kterou mu přinesla středeční výhra nad Cantú, a v první čtvrtině vedl nad Spartakem o sedm bodů. Jenže pak českému mistrovi došel střelný prach a ve druhé čtvrtině dal jen osm bodů.

To dalo domácím šanci se chytit a především zásluhou nedávné americké posily Joshuy Bostice se Petrohrad ujal v úvodu třetí čtvrtiny vedení až o 12 bodů.

Trenér Nymburku Kestutis Kemzura poslal do hry Lukáše Palyzu, který pěti body v řadě zahájil nápor hostujícího týmu. V poslední vteřině třetí části pak Chester Simmons dalekonosnou trojkou snížil rozdíl skóre na pouhé dva body.

Nymburk však poté předvedl další výkyv a v úvodu poslední části dovolil domácím znovu odskočit na deset bodů. Hosté přesto nesložili zbraně a především zásluhou Dylana Page se znovu vrátili do hry.

Snížili na 65:67 a měli tři útoky na to, aby srovnali nebo se ujali vedení, ovšem selhali. Naopak 50 vteřin před koncem dal klíčovou trojku domácí Steven Burtt a Spartak už výhru nepustil.

Nejlepším střelcem Nymburku byl s 15 body Radoslav Rančík, Page dal o bod méně.

VTB liga basketbalistů:
Skupina A:
Spartak Petrohrad - ČEZ Basketball Nymburk 72:67 (23:23, 37:31, 54:52)
Nejvíce bodů: Bostic 18, Burtt 17, McGrath 12 - R. Rančík 15, Page 14, Mahalbašič 9, Welsch 8. Fauly: 15:19. Trestné hody: 18/11 - 14/10. Trojky 9:9.

Reklama

Související témata: