Hlavní obsah

Házenkářky Slavie postoupily do čtvrtfinále Vyzývacího poháru

Sveti Ivan Zelina

Házenkářky pražské Slavie zůstaly jako jediný český tým v evropských soutěžích a budou hrát čtvrtfinále Vyzývacího poháru. V obou osmifinálových zápasech proti Zelině nastoupily slávistky v soupeřově hale v Chorvatsku a dvakrát zvítězily o gól. Dnešní odvetu vyhrály 19:18.

Článek

Pražanky v sobotu opakovaně ztratily čtyřbrankové vedení, vyrovnanou koncovku ale přece jen rozhodla v jejich prospěch proměněnou sedmičkou křídelní hráčka Martina Jonášová. Dnes sice v poločase o gól vedl chorvatský celek, který byl přímo nasazen do osmifinále, nakonec však Slavia zopakovala nejtěsnější vítězství a radovala se z postupu. Naopak Zelina nedokázala navázat na předloňské čtvrtfinále.

Svěřenkyně trenéra Tomáše Hlavatého prokázaly dobrou formu už minulou neděli, kdy v interlize porazily vedoucí Michalovce. Slavia absolvovala oba pohárové zápasy na palubovce soupeře, protože v termínu domácí odvety neměla volnou halu.

V osmifinále Vyzývacího poháru těsně neuspěla Poruba, jejíž dvojzápas se švédským Höörem rozhodl při celkovém skóre 47:47 větší počet branek vstřelených na soupeřově hřišti. Loni tuto soutěž vyhrál Most.

Odveta osmifinále Vyzývacího poháru házenkářek:
RK Zelina - Slavia Praha 18:19 (10:9)
Nejvíce branek: Šeričová 7, Pavlovičová 6 - Knedlíková 5, Selucká 4, Jonášová 3. Rozhodčí: Dojčinov, Gorecov (oba Bul.). Sedmimetrové hody: 3/2 - 1/1. Vyloučení: 2:2. Diváci: 700. První zápas 23:24 (hráno rovněž v Chorvatsku), postoupila Slavia.

Reklama

Související témata: