Hlavní obsah

Dallas vyrovnal sérii s Houstonem

NEW YORK

Basketbalisté Dallasu odčinili v prvním kole play off NBA v Houstonu obě domácí porážky. V sobotním utkání zdolali místní Rockets 97:93 a vyrovnali stav série na 2:2. Hosté přitom ještě v poslední čtvrtině prohrávali o sedm bodů, ale v závěru dominovali podobně jako v předchozím duelu, v němž dokonce předvedli dvacetibodovou šňůru.

Článek

Houstonský ostrostřelec Tracy McGrady dal 36 bodů, Jason Terry z týmu Mavericks kontroval 32 body, osobním maximem v sezoně. Především se však trefil zpoza tříbodového oblouku 27 vteřin před koncem a zajistil hostům v závěru texaského derby uklidňující čtyřbodový náskok. Jeho spoluhráč Dirk Nowitzki sice proměnil jen čtyři střely z 14 pokusů, přesto přispěl svému týmu 18 body a navíc na šest košů přihrál.

Pátý zápas je na programu v pondělí v Dallasu. "A snad už se v téhle sérii začne konečně vyhrávat doma," řekl Jerry Stackhouse z celku Mavericks. "Po dvou porážkách jsme byli pod tlakem, nyní je to pro obě mužstva stejné," dodal.

Venku vyhrál také Boston, který i bez Antoina Walkera, potrestaného za udeření rozhodčího, uštědřil Indianě nejhorší debakl klubu v historii play off 110:79. Celtics, které vedl autor 30 bodů Paul Pierce, tak rovněž srovnali průběžný stav série, hrané na čtyři vítězství. Pacers srážela zoufalá střelba, v průměru jim ze čtyř pokusů spadl do koše jen jeden míč.

Poprvé v letošním play off prohrálo Chicago. Jeho přemožitelé z Washingtonu se přitom radovali z úspěchu ve vyřazovací části ligy naposledy před sedmnácti lety.

San Antonio zvítězilo v třetím utkání v Denveru 86:78. Největší měrou k tomu přispěl olympijský vítěz Argentinec Emanuel Ginobili, autor 32 bodů a devíti doskoků, který přitom začal jako náhradník. Spurs vedou na zápasy 2:1.

NBA - 1. kolo play off:
Východní konference:
Indiana - Boston 79:110 (stav série 2:2), Washington - Chicago 117:99 (stav série 1:2).
Západní konference:
Houston - Dallas 93:97 (stav série 2:2), Denver - San Antonio 78:86 (stav série 1:2).

Reklama