Hlavní obsah

Kladno mělo hned tři důvody slavit

PRAHA

Mistrovský titul, narozeniny trenéra Jana Svobody a narození dcerky nahrávače Michala Masného. Hned tři pádné důvody k pořádným oslavám měli volejbalisté Kladna. Extraligovým mistrem se stali v domácím prostředí po výhře nad Libercem 3:0 (12, 25, 19), celkově Středočeši zvítězili 4:2 na zápasy.

Článek

"V semifinálové sérii s Českými Budějovicemi jsme promarnili několik možností rozhodnout sérii podstatně dřív. Krizové momenty nás do dalších bojů psychicky zocelily a i ve finále jsme si pak byli jistější. Dokázali jsme se stmelit, bojovali, nebáli se riskovat, hráli jsme lépe v obraně než během loňské sezóny," vysvětloval kapitán týmu Marek Pakosta.

Narozeniny slavící kouč Svoboda nešetřil na adresu svých svěřenců superlativy. "Ve svém středu máme dva nejlepší nahrávače v lize, Masného a Skladaného, který ovšem odehrál play-off na smečařském postu a zasluhuje absolutorium. Týmu ohromně pomohly zkušenosti Marka Pakosty, je to hráč, který řídí tým přímo na hřišti. Jakub Rybníček byl nejlepším hráčem na univerzálním postu, přidali se výborní blokaři a smečaři," vypočítával klady trenér, který si v průběhu sezóny vyměnil post s Jindřichem Lickem, jenž se jako majitel chtěl více věnovat chodu klubu z manažerské pozice.

Raritou bylo zařazení slovenského reprezentanta Branislava Skladaného, jehož výška činí jen 183 cm, na post smečaře. "Tajili jsme to, ale Ogurčák odehrál celou sérii se sebezapřením se zlomeným palcem. Do finálového boje jsme nastupovali s jediným klasickým přihrávajícím smečařem, takže nás okolnosti donutily a Branka jsme postavili na post smečaře," vysvětlil trenér Svoboda.

Kladenský tým obhájil mistrovský titul, loni však jej získal ještě jako Odolena Voda. "Jsem rád, že se nám to podařilo na Kladně hned první sezónu. Bývalý primátor Milan Volf nás sem přitáhl a vytvořil dokonalé podmínky. Město v tom pokračuje a jsem hrozně rád, že jsme jim mohli poděkovat ziskem titulu," podotkl kouč Svoboda.

Kladno vedle mistrovského poháru získalo i právo startu v prestižní Lize mistrů. Místo v něm vybojoval účastí ve Final Four Klubového poháru paradoxně poražený Liberec.

Reklama

Související témata: