Hlavní obsah

Prostějov vydržel jen poločas, Nymburk má jedenáctý titul na dosah

Prostějov
Aktualizováno

Basketbalisté Nymburka mají na dosah jedenáctý český titul v řadě. Ve druhém utkání finále NBL porazili Prostějov na jeho palubovce 80:66 a ve středu mohou doma sezonu zakončit očekávaným titulem. Navíc mají šanci jako první slavit bez jediné porážky.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Ondřej Kohout z Prostějova (vlevo) a Jiří Welsch z Nymburka na archivním snímku.

Článek

Prostějov přitom byl dlouho favoritovi vyrovnaným soupeřem, přestože postrádal klíčového hráče Radka Nečase. Do zápasu vstoupil šňůrou 9:0 a po vydařené koncovce první čtvrtiny získal dokonce jedenáctibodové vedení 26:15. Postarali se o to zejména pivoti Švrdlík s Kohoutem.

Jenže pak Nymburk zlepšil hru pod košem a otočil na 30:31. Prostějov se sice ještě vzmohl a po sedmibodové sérii si vysloužil poločasové vedení o dva body, ale ve třetí čtvrtině přišel zdrcující nápor úřadujícího šampióna.

Nymburk výrazně zlepšil obranu a chytil se i v útoku. Rozstříleli se zejména Simmons s Hrubanem, strůjci klíčové šňůry 21:0, což domácí zcela zlomilo. Rozjetý Hruban navíc přidal další dvě trojky a Nymburk tak získal náskok 21 bodů, který mu dal klid do poslední čtvrtiny, ve které už Prostějov neměl nárok na obrat.

Finále play off basketbalové ligy mužů - 2. zápas:
Prostějov - Nymburk 66:80 (24:15, 37:35, 45:64)
Nejvíce bodů: Švrdlík 13, Bohačík a Pandula po 12, Kohout 11 - Simmons 17, Hruban 16, Mahalbašič 13, Ilievski 9. Rozhodčí: Vyklický, Dolinek, Vondráček. Fauly: 15:21. Trestné hody: 15/10 - 14/9. Trojky: 4:7. Stav série: 0:2

Reklama

Související témata: