Hlavní obsah

Basketbalisté Detroitu vyrovnali finále NBA

DETROIT

Basketbalisté Detroitu rozdrtili ve čtvrtém utkání finále zámořské NBA San Antonio 102:71 a stav série vyrovnali na 2:2. Obhájci titulu vyhráli druhý zápas na domácí palubovce za sebou a před vlastními fanoušky nastoupí i v neděli, kdy je na programu pátý finálový duel. Obhájci loňského triumfu se tentokrát mohli spolehnout na vyrovnaný výkon celého týmu, více než deset bodů nastřílelo sedm hráčů.

Foto: koláž Sport.cz s použitím REUTERS

Basketbalista Detroitu Rasheed Wallace (vpravo) doskakuje před Timem Duncanem ze San Antonia.

Článek

"Vždycky jsem říkal, že když nám klapne obrana, budeme mít snadný přechod pod koš a pak už se nikdy neví, kolik bodů nastřílíme," řekl rozehrávač Detroitu Chauncey Billups, jenž byl se 17 body spolu s náhradníkem Lindseyem Hunterem nejlepším střelcem vítězů.

Detroit získal kontrolu nad zápasem šňůrou 14 bodů na přelomu první a druhé čtvrtiny. San Antonio se jen těžko dostávalo pod koš, jeho střely domácí úspěšně blokovali. Zářil především Ben Wallace, který si k jedenácti bodům připsal 13 doskoků.

Vedle Huntera se dařilo i dalším domácím hráčům z lavičky, Antonio McDyess si připsal 13 bodů. "Máme spoustu chlapců, kteří dokážou střílet. Jak jsem řekl před zápasem, ještě si trochu pamatuju, jak se míč dopravuje do koše," řekl Hunter, jenž v NBA odehrál už jedenáct sezon.

V dresu hostujícího týmu byl opět hlavním tahounem Tim Duncan, dvojnásobný nejužitečnější hráč play off, který si připsal 16 bodů a stejný počet doskoků. Ani on se však nemohl přes pozornou obranu Detroitu dostat do správného rytmu. Jeho spoluhráči navíc tentokrát zaostali.

Více než deset bodů dali už jen Tony Parker a Ginobili, oba si připsali 12 bodů. "Pořádně nás zatlačili a v útoku nám vůbec nic nedovolili. Musíme najít nějaké řešení," řekl s výhledem na příští zápas francouzský reprezentační rozehrávač Parker.

K zisku titulu musí jeden z týmů vyhrát čtyřikrát, zatím platilo pravidlo, že vítězí domácí. Po nedělním pátém duelu v Detroitu se série přesune opět do San Antonia, kde je v úterý na programu šestý zápas. Případný sedmý duel se bude hrát příští čtvrtek opět v San Antoniu.

Finále NBA:
Detroit - San Antonio 102:71
Nejvíce bodů: Billups a Hunter 17, R. Wallace 14, Prince a McDyess 13, Hamilton 12, B. Wallace 11 - Duncan 16, Ginobili a Parker 12, Brown 8.
Nejvíce doskoků: B.Wallace 13, Hamilton 9, R.Wallace 8, McDyess 7 - Duncan 16, Mohammed 5, Ginobili, Parker a Horry 4
Nejvíce asistencí: Billups 7, Hunter 5, Hamilton 4 - Bowen a Parker 4, Ginobili 3
Stav série: 2:2.

Reklama