Hlavní obsah

ČR - Belgie 2:3 České volejbalistky prohrály v přípravě v Brně s Belgi

Brno

České volejbalistky prohrály v Brně v závěrečném třetím přípravném utkání před Grand Prix s bronzovými medailistkami loňského mistrovství Evropy z Belgie 2:3. Stejně jako středeční duel rozhodl i dnes až tie-break. V něm si na rozdíl od předcházejícího zápasu vedly lépe Belgičanky, které získaly rychle čtyřbodový náskok a v závěru už české volejbalistky stačily pouze odvrátit za stavu 8:14 dva mečboly soupeřek.

Článek

"Navzdory porážce se ukázala kvalita našeho týmu. Důležité bylo, že jsem si mohl ve třech utkáních s kvalitními soupeřkami vyzkoušet před Grand Prix sílu jednotlivých hráček. Škoda jen, že jsme doplatily v tiebreaku na zbytečné chyby," uvedl italský kouč českého týmu Carlo Parisi.

V Brně se sejdou české volejbalistky ke třídenní přípravě opět v pondělí. Příští čtvrtek odletí do do kazašské Almaty, kde se na prvním turnaji Grand Prix utkají s Chorvatskem, Austrálií a Kazachstánem. Druhý turnaj Grand Prix je na programu v Brně od 1. do 3. srpna a české volejbalistky narazí na Alžírsko, Mexiko a Kazachstán.

Přípravné utkání volejbalistek v Brně:
ČR - Belgie 2:3 (-21, 17, -20, 20, -10).
Sestava ČR: Smutná, Havlíčková, Havelková, Vanžurová, Sajdová, Trnková, libero Chlumská - Kossányiová, Hodanová, Dostálová, Rutarová, Kvapilová. Trenér: Parisi.

Reklama

Související témata: