Hlavní obsah

Limaová, Fernanda - Kolocová, Sluková 2:0Další Brazilky už byly nad síly Kiki a Maki. České plážové volejbalistky si v Haagu zahrají o bronz

Haag
Aktualizováno

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková prohrály na turnaji v Haagu v semifinále s Brazilkami Taianou Limaovou a Fernandou 14:21 a 11:21. Stejně jako před týdnem na jiném turnaji kategorie grandslam v Gstaadu budou hrát o bronz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kiki a Maki - Kristýna Kolocová (vlevo) a Markéta Sluková si v Haagu zahrají o bronz.

Článek

V sobotním odpoledním čtvrtfinále porazily Kolocová se Slukovou jiné Brazilky Marii Claru s Carol 21:16 a 21:14. S šestnáctým nasazeným párem si poradily i před měsícem v Berlíně, kde nakonec vybojovaly historické turnajové vítězství. Tentokrát jim na triumf stačilo 40 minut a jen dva sety, když si v obou stabilně udržovaly bezpečný čtyř až pětibodový náskok.

Odpolední duel s Limaovou a Fernandou ale zastihl české olympioničky v horší formě. Soupeřky pustily brzy do vedení 7:2 a první sadu rychle prohrály. Druhou začaly vedením 5:1, jenže nakonec ji ztratily ještě jasněji než první a duel skončil za 34 minut.

"Semifinále se nám vůbec nepovedlo. Nic z toho, co se dařilo v předchozích zápasech, nefungovalo. Sečteno podtrženo - nešlo nic! Brazilky hrály výborně a my na ně nestačily," uvedly české reprezentantky na svém facebookovém účtu.

V neděli čeká český pár, který by mohl být počtvrté v sezóně na stupních vítězů, duel s další brazilskou dvojicí Julianou s Marií Antonelliovou. Právě s nimi se utkaly o bronz i před týdnem v Gstaadu a triumfovaly 27:25 a 21:19. Zápas je na programu oh 12 hodin. "Nevěšíme hlavy, už to, že se nám povedlo uhrát další semifinále, je pro nás veliký úspěch. Zítra budeme dělat vše, co bude v našich silách, abychom si domů odvezly další medaili...," napsaly Kolocová se Slukovou.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu kategorie grandslam v Haagu:
Ženy:
Play off - čtvrtfinále:
Kolocová, Sluková (3-ČR) - Maria Clara, Carol (16-Braz.) 2:0 (16, 14)
Semifinále:
Limaová, Fernanda (11-Braz.) - Kolocová, Sluková 2:0 (14, 11)

Reklama