Hlavní obsah

McGrady a jeho ansámbl poznávají ostravskou Stodolní ulici

OSTRAVA

Přes den monotónní dril před kamerou, večer zábava a bary ve vyhlášené Stodolní ulici. I takový je program hvězdy basketbalové NBA Tracyho McGradyho, který se svým ansáblem natáčí v Ostravě reklamní spot propagující sportovní obuv značky Adidas.

Foto: ČTK

Tracy McGrady ještě v dresu Orlanda

Článek

McGrady - to už je i v šestadvaceti letech ve světě basketbalu pojem. Ani za Atlantikem totiž po palubovkách nepobíhá moc hráčů, kteří by za zápas dokázali nastřílet 62 bodů. Opoře Houston Rockets se to před dvěma lety podařilo ještě v dresu Orlanda, i proto si nyní užívá luxusu nové smlouvy, která mu v přepočtu má vynést 365 milionů.

Další tučné příjmy plynou na jeho konto z reklamy. Partnerství s Adidasem mu údajně sype 250 milionů ročně. A reklamní povinnosti teď McGradyho zavály až do ostravské ČEZ Arény, kde s patnáctičlenným ansámblem a televizním štábem točí za přísných bezpečnostních opatření nový spot. Do haly nesmí ani noha. Za žádných okolností.

Filmuje se od rána do večera

"Filmuje se od rána do večera," prozradil pod příslibem anonymity jeden z členů štábu, který se kolem McGradyho denně pohybuje. "Včera se házely šestky, dneska se bude natáčet scéna s hořícím košem. Tracy v ní vyniká svými sněhově bílými adidaskami, zbytek komparzu je v černé obuvi," vyzradil.

Dvoumetrový milionář prý své nejbližší okolí v Ostravě 'neopruzuje' rozmary hvězd. "Působí na mě celkem v pohodě. Na natáčení jezdí v bílé limuzíně, pro krátký odpočinek během natáčení se stejně jako ostatní spokojil s přistaveným karavanem," řekl člen štábu.

Ani v hotelu, kde McGradyho parta bydlí, údajně nejsou problémy. "Co vím, neměli žádné zvláštní požadavky," tvrdil zdroj ČTK. V hotelových apartmánech se však McGrady a spol. moc nezdržují. "Pídili se po tom, kde se tady dá pobavit. Dali si tedy za úkol, že je potřeba důkladně zjistit, co je to zač vlastně ta Stodolní. Po natáčení vyráží do ulic," řekl.

Basketbalisté usrkávali třetinky piva

Urostlí dvoumetroví komparzisté černé pleti v pondělí večer skutečně po Stodolní ulici korzovali. Měli však smůlu, že po víkendu bary v proslulé lokalitě většinou zely prázdnotou. Spíše nuda než pořádný noční život.

Kvartet Američanů posrkával třetinky budvaru třeba na jedné z venkovních teras. "Podle postav to stoprocentně byli oni. Poseděli, popili a pak v klidu odešli. Jeden z nich sice rozlil sklenici s pivem, ale nebyl v tom úmysl a všem okolo se omluvil," řekla servírka nejmenovaného baru.

Reklama

Související témata: