Hlavní obsah

Americký volejbalista Burrow našel po odchodu z Liberce novou motivaci v Odolena Vodě

Liberec

Americký volejbalista Ryan Burrow se už dokonale zabydlel v české extralize. Zdejší prostředí zná natolik, že mu nečiní problémy přestupy mezi tuzemskými kluby. Letos v létě odešel z Dukly Liberec do Aera Odolena Voda. A hned ve druhém kole nejvyšší soutěže přijel se středočeským týmem k ligovému zápasu právě do Liberce. S dojmy se obstojně česky mluvící sportovec svěřil v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

Jak došlo k vašemu přesunu v rámci extraligy?

V Dukle mi skončila smlouva. A jelikož nebyla prodloužena, zvažoval jsem jiné nabídky. Bylo tam něco ze zahraničí, pak i z Karlovarska, ale rozhodl jsem se jít blíž k domovu. Bydlím v Praze a Odolka je kousek.

Co vzpomínky na působení v Dukle?

Nezískali jsme titul, což nás mrzelo. Nevyšlo nám finále s Českými Budějovicemi, takže konec play-off nedopadl dobře.

Ale to je už minulost. Jaké jsou vaše první poznatky z Aera?

Nejsme pod tlakem z toho, že musíme hrát finále nebo být nahoře. Spíš si říkáme, že chceme hlavně bojovat, předvádět dobrý volejbal a uvidíme, na co to bude stačit. Na Odolce je dobrý kolektiv. Nacházím novou motivaci. Se mnou z Liberce přišel i český reprezentant Tomáš Hýský. V klubu jsem zatím spokojen, protože to tady znám. Impulsem je i nový trenér Jiří Vojík.

Hovořit o plánech je předčasné. Přesto už máte nějakou představu, kam byste to chtěli dotáhnout?

V soutěži nejsou slabé týmy. Věřím, že každý celek je schopen porazit každého. Budeme rádi za co nejlepší výsledky, abychom sbírali body. Bylo by výborné, pokud bychom se dostali do play-off.

Patříte k hráčským stálicím v extralize. Kolikátá je to letos vaše sezóna mezi elitou?

Jestli dobře počítám, tak mám během působení ve více klubech za sebou už osm let a začal jsem devátý rok. Cítím se tady dobře a těším se na další boje v extralize.

Reklama

Související témata: