Hlavní obsah

Golden State - Houston 105:93Basketbalisté Golden State při vítězném tažení porazili i Houston

New York

Basketbalisty Golden State nezastavil ve vítězném tažení v NBA ani silný rival ze Západní konference Houston. Ve středečním utkání Warriors vyhráli 105:93, čtrnáctým triumfem v řadě potvrdili pozici nejlepšího týmu ligy a znovu vylepšili klubový rekord. Rozjeté mužstvo dělá už nyní z trenéra Stevea Kerra jednoho z nejúspěšnějších nováčků na pozici kouče vůbec, ještě žádný debutant na lavičce neměl po 21 zápasech na kontě 19 výher.

Foto: Ben Margot, ČTK/AP

Donatas Motiejunas (vlevo) z Houstonu po faulu Stephena Curryho z Golden State.

Článek

"Znamená to, že jsem mezi trenéry ten největší šťastlivec v historii NBA, protože jsem zdědil tým, který už byl dobrý," řekl devětačtyřicetiletý Kerr, někdejší rozehrávač a pětinásobný šampión NBA s Chicagem a San Antoniem.

Warriors měli v týmu tři dvacetibodové střelce Klaye Thompsona (21) a Stephena Curryho s Harrisonem Barnesem (oba 20), houstonský James Harden i s bolestmi zad nastřílel 34 bodů.

Podeváté v řadě zvítězili Los Angeles Clippers, kteří vydřeli výhru na palubovce Indiany 103:96, a osmý triumf za sebou zaznamenala Atlanta, jež slavila povinné vítězství nad nejslabším týmem ligy Philadelphií 95:79.

Naopak New York čeká na výhru už deset zápasů, další porážku utrpěli Knicks v San Antoniu (95:109). Hostům sice chyběli Carmelo Anthony i J.R. Smith, ale Spurs hráli dokonce bez čtveřice top hráčů, protože nenastoupili Tim Duncan, Tony Parker, Manu Ginóbili ani Kawhi Leonard.

Roli lídra v týmu obhájců titulu převzal Marco Belinelli, autor 22 bodů, ale při týmovém výkonu skórovalo dvouciferně i dalších šest jeho spoluhráčů. "Takhle spokojený jsem nebyl už dlouho. Hodně hráčů v téhle sezóně ještě nedostalo tak velkou šanci a postavili se k ní velmi dobře. Hráli s maximálním nasazením, dobře si přihrávali a pak se hraje velmi jednoduše," neskrýval spokojenost z výkonu trenér Spurs Greg Popovich.

Výsledky NBA:
Atlanta - Philadelphia 95:79
Charlotte - Boston 96:87
Chicago - Brooklyn 105:80
Dallas - New Orleans 112:107
Denver - Miami 102:82
Golden State - Houston 105:93
Indiana - LA Clippers 96:103
Minnesota - Portland 90:82
Orlando - Washington 89:91
San Antonio - New York 109:95.

Reklama