Hlavní obsah

Ani náš stoprocentní výkon nemusí na Francouze stačit, uvědomuje si Jurka hrající ligu soupeře

Dauhá

Bude to pro něj premiéra na MS a hned s pikantní příchutí. Miroslav Jurka je na šampionátu jediným z českých reprezentantů, který působí ve francouzské lize. Legionář ze St. Raphaelu se na úvodní katarské vystoupení národnímu týmu proti soupeři, jehož hráče dobře zná, docela těší. "I když to bude děsně těžké utkání," tvrdí 27letý křídelník.

Foto: Petr Havlík, ČTK

Čeští házenkáři v dějišti MS v Kataru.

Článek

Co budete proti Francouzům, úřadujícím olympijským vítězům a mistrům Evropy považovat za úspěch?

I když proti nim zahrajeme každý na sto procent svých možností, tak to nemusí stačit na nějaký bodový zisk. Francie i bez zraněného křídla Abala s takovým týmem, jaký tady má, myslí jen na zlato a určitě jsou schopni tu roli favorita potvrdit,

V říjnu při evropské kvalifikaci jste stejnému soupeři podlehli na jeho půdě o šestnáct branek. Poučíte se z toho?

I když to výsledkově až tolik nevypadá, nesehráli jsme tam úplně špatný zápas. Snad to bude ale v pátek večer v Kataru pro nás ještě lepší. Filip Jícha ještě není schopný nastoupit, musíme to co nejlépe odehrát i bez něj. Hlavně jde o to přiblížit se svému maximu, odehrát to podle představ trenérů i svých.

Takže v tom prvním zápase nemá Česko vlastně co ztratit?

V podstatě ano. Určitě by nám pomohlo, kdybychom nevstoupili do turnaje nějakou strašnou prorážkou, která by nás obrala o herní sebevědomí. Rozhodně ale přijdou ve skupině ještě důležitější zápasy hlavně s Egyptem a Alžírskem.

Co s vámi dělá všudypřítomný luxus v dějišti turnaje?

Je to neskutečné. Vidím to poprvé v životě a nestačím se divit. Zatím jsou to ale pro nás všechno příjemná překvapení, třeba haly a zázemí jsou až dech beroucí. Jen mě překvapilo, že tady mají jiné zásuvky, tak tohle jsme nějak řešili, ale sehnaly se adaptéry.

Reklama