Hlavní obsah

Švédové drsně vyučovali český tým házenou. Dostali jsme pěkně za uši, přiznal Horák

Dauhá

Od začátku byli úplně bez šance a nakonec od Švédů utržili pořádný debakl. Druhé vystoupení českým házenkářům se na MS v Kataru vůbec nepovedlo. Reprezentanti byli po porážce 22:36 hodně smutní, ale uměli si přiznat, že na soupeře absolutně nestačili.

Foto: Pavel Lebeda, chf.cz

Ani urostlý Pavel Horák se proti švédské obraně příliš neprosadil.

Článek
Fotogalerie

„Dostali jsme od Švédů pěkně za uši, byli ještě o dost lepší než Francouzi. Zahráli proti nám skvěle, vyloženě velká škola házené, a my za nimi jen běhali a dívali se. Neodkázali jsme s nimi hrát, jako bychom nechápali, co po nás trenéři chtěli," štvalo spojku Pavla Horáka.

Švédové měli největší trumfy ve jmenovcích Anderssonových. Kanonýr Kim proměnil všech svých deset střel a Mattias opět čaroval v brance, čímž jasně předčil tandem Galia, Štochl, který se dostal jen na dvacet procent úspěšnosti. „Rozdíl v gólmanech byl značný, to si musíme přiznat," mínil trenér Jan Filip. „Klukům v brance jsme zrovna nepomohli. Neubránili jsme prakticky nic, to se těžko hraje. Když selže obrana, nemůžeme myslet ani na rychlý protiútok," litoval autor pěti branek Tomáš Babák.

„Zničil nás hlavně švédský útok na nepostavenou obranu. Pomalu jsme se vraceli a soupeř tohle nemilosrdně trestal. Oni do toho šli celý zápas, my ale měli povedených sotva deset minut," říkal Jan Sobol. Ve 42. minutě se skutečně povedlo Česku snížit z devítigólového manka v poločase na 17:23. „Na chvilku jsme se dostali do zápasu, jenže v ten okamžik jsme doplatili na neproměňování šancí," připustil Babák.

Švédové ale zase rychle dokázali odskočit na vysoký rozdíl skóre. „Už z videa jsem cítil, že tenhle soupeř bude aktuálně daleko silnější než Francie. Švédové přesně věděli, co na nás chtějí v útoku hrát a hlavně to dokázali s obrovskou razancí a bolestivě nám předvedli výkonnostní rozdíl. Drželi se toho svého a bolestivě nám ukázal ten rozdíl, který v současné době mezi námi je. Nestačili jsme na ně v ničem, ale i z takové porážky můžeme růst," mínil trenér Jan Filip.

Reklama

Související témata: