Hlavní obsah

Golden State - New Orleans 106:99Curry dovedl Golden State v play off NBA k prvnímu bodu

New York

Favorizované týmy Golden State a Houstonu zvládly první zápasy play off NBA. Nejlepší tým základní části dovedl k výhře 106:99 nad New Orleans rozehrávač Stephen Curry, dvojka Západní konference Houston zásluhou vyváženého útoku přehrál Dallas 118:108. První bod získali i basketbalisté Chicaga v sérii s Milwaukee. Jako jediný venku uspěl Washington, který v hale Toronta vydřel v prodloužení výhru 93:86.

Článek

Golden State na soupeře od začátku vlétlo a první čtvrtinu vyhrálo o 15 bodů. Sestava Pelicans plná hráčů, kteří nemají s play off zkušenosti, se dlouho rozkoukávala, ale ve druhé čtvrtině popadla dech a soupeři se přiblížila. New Orleans však nevyšel nástup do třetí čtvrtiny a náskok favorita narostl nad dvacet bodů.

Činil se hlavně Curry. Rozehrávač Warriors a velký kandidát na cenu pro nejužitečnějšího hráče ligy dal 34 bodů. V závěru se rozehrál i lídr hostů Anthony Davis a přiblížil Pelicans na pětibodový rozdíl. Nakonec nasbíral bodů 35.

"Ve druhé půli zabrali, snížili a my se s tím museli vypořádat. To je dobrá zkušenost," řekl Curry. "Byli jsme všichni hrozně nervózní. Hráli jsme naplno, ale občas byla myšlenka rychlejší než činy a dělali jsme chyby. Ale to zlepšíme," uvedl Davis.

Za Houston nastřílelo sedm hráčů dvouciferný počet bodů a vyvážený útok Rockets pomohl zdolat Dallas 118:108. Souboj hvězd skončil remízou: James Harden za domácí i opora Dallasu Dirk Nowitzki dali po 24 bodech. "Odehráli slušný zápas, soustředili jsme se na Jamese (Hardena), ale porazili nás jako tým," řekl Nowitzki.

V dresu Chicaga si zahrál v play off po třech letech Derrick Rose, jehož kariéru provázejí problémy s koleny, a pomohl 23 body porazit Milwaukee. Washington zase mohl vděčit veteránovi Paulu Pierceovi za první bod v sérii s Torontem. Sedmatřicetiletý Pierce byl s 20 body nejlepším střelcem a prodloužení zahájil přesnou trojkou. "Ta byla klíčová," řekl kouč Randy Wittman.

1. kolo play off NBA:
Východní konference - 1. zápas:
Chicago - Milwaukee 103:91.
Západní konference - 1. zápasy:
Golden State - New Orleans 106:99, Houston - Dallas 118:108.

Reklama