Hlavní obsah

Basketbalisté Nymburka v prvním semifinále nezaváhali

Nymburk

Basketbalisté Nymburka zdolali v prvním semifinálovém utkání NBL Opavu 77:66. Druhý zápas série se hraje v pátek ve Slezsku.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Basketbalista Nymburka Radoslav Rančík (uprostřed) - ilustrační foto

Článek

Opavští neporazili úřadujícího jedenáctinásobného šampióna od roku 2003 a ani dnešní duel nezačali dobře. Od začátku působili ustrašeně a brzy prohrávali dvouciferným rozdílem. V druhé čtvrtině se trochu uklidnili a podařilo se jim alespoň zastavit propad a párkrát snížit na jednociferný rozdíl.

Po přestávce favorizovaní Středočeši na chvíli zabrali a posunuli rozdíl ke dvaceti bodům, hosté v některých chvílích působili bezradně. Poslední čtvrtina byla nejlepší desetiminutovkou Slezanů v zápase, uvolněně hrajícím domácím dali několik jednoduchých košů a nebýt skvělého Washingtona, možná by se podařilo hostům zápas zdramatizovat.

"Můžeme hrát o hodně lépe, ale moc se nám nedařilo. V poslední čtvrtině jsme se zlepšili. Prvních třicet minut jsme se zbytečně báli, ale došlo nám to pozdě. Nymburští dobře brání a přehráli nás na doskoku, tam se musíme zlepšit," řekl České televizi kapitán Opavy a bývalý dlouholetý hráč Nymburka Ladislav Sokolovský.

"Pochopili jsme z dneška, že Nymburk je hratelný soupeř, když budeme hrát naplno celé utkání," okomentoval utkání opavský trenér Petr Czudek. "Nepadalo nám to z dálky, ale to se určitě zlepší, když budeme na domácím hřišti před domácími fanoušky. Přijde určitě plný dům a my budeme chtít vyhrát, aby k nám Nymburk musel přijet ještě jednou," uvedl k sérii s obhájcem titulu, který v základní část utrpěl jedinou porážku z 22 zápasů.

Semifinále play off basketbalové ligy mužů - 1. zápas:
Nymburk - Opava 77:66 (20:10, 39:27, 58:42)
Nejvíce bodů: Simmons a Washington po 16, Hruban 14 - Gniadek 15, Sokolovský 10, Blažek 9. Fauly: 23:29. Trestné hody: 29/18 - 16/12. Trojky: 9:6. Doskoky: 39:37.

Reklama

Související témata: