Hlavní obsah

Házenkáři Karviné remizovali v Lize mistrů s Paříží

KARVINÁ

Házenkáři Baníku Karviná remizovali ve čtvrtém kole Ligy mistrů s Paříží 26:26 a připravili se tím o reálnou šanci na postup ze skupiny H. Domácí sice v průběhu utkání několikrát vedli o kýžené čtyři góly, ale náskok po přestávce neudrželi. K uchování postupové teorie by český mistr musel zvítězit v dalším utkání na půdě suverénního Flensburgu.

Článek

Karviná si od prvního výhozu bez milosti razila cestu za svým cílem. Čtyřgólového vedení se poprvé zmocnila už ve 22. minutě, když profitovala zejména z perfektní práce brankáře Putery. Výkony obou gólmanů, to byl dlouho propastný rozdíl v souboji dvou aspirantů na postup.

Výběr kouče Kekrta však v domácím kotli soka převyšoval i lepší defenzivou. Pokud se hostům nedařilo zakončit akce z trháků, do postavené obrany jim to šlo lopotně. Do konce půle se tak Slezané mohli opájet vysněným náskokem o čtyři góly.

Pařížané se nepříznivému vývoje razantně vzepřeli po přestávce. Gólman Siffert se rozchytal a s jeho pomocí se hostům povedla čtyřbranková šňůra, díky níž se poprvé ujali vedení 17:16. Hostitelé v tu chvíli kopírovali smolný vývoj prvního vzájemného zápasu. Devět minut nevstřelili branku a mohli děkovat jen brankáři Puterovi, který v dobách nejtěžšího útlumu vynuloval pařížské spojky a nepovolil Francouzům rozhodující gólový trhák.

Baník tak znovu povstal k postupové ofenzivě. Famózní Putera vybudil spoluhráče k novým nájezdům, ale úbytek sil v součtu s užším kádrem a technickými chybami dával tušit, že na požadovaný rozdíl Karviná nedosáhne. Domácí ještě vybojovali stav 23:21, víc jim však soupeř v závěru nedovolil. Tři sekundy před koncem navíc proměnil Spincer svou třetí sedmičku a soupeři uzmul i nejtěsnější výhru.

Výsledek - skupina H:
Baník Karviná - Paříž Handball 26:26 (16:13)
Nejvíce branek: Horák 7, Sobol 6, T. Heinz 4/2, Zdráhala a Kuzo po 3 - Diaw, Sorhaindo, Mongin a Girault po 4, Spincer 3/3, Louis a Lis po 2. Rozhodčí: Eriksen, Hansen (oba Nor.). Sedmimetrové hody: 3/2 - 3/3. Vyloučení: 3:5. Diváci: 1200.
Tabulka skupiny:
1. Flensburg3300104:686
2. Paříž421198:1035
3. Karviná4112101:1033
4. Kaunas300372:1010

Reklama

Související témata: