Hlavní obsah

Atlanta v NBA stále čeká na vítězství

NEW YORK

Basketbalisté Atlanty v zámořské NBA stále čekají na první vítězství. Ve čtvrtečním utkání na palubovce Dallasu sice vyhráli úvodní čtvrtinu 16:11, ale v polovině zápasu už prohrávali o sedm bodů a nakonec podlehli 78:87. Ani v osmém zápase nové sezóny tak neuspěli.

Článek

Basketbalistům Dallasu se přitom zápas nevydařil, úspěšnost jejich střelby nepřesáhla 40 procent a šestnáctkrát ztratili míč. Díky 25 bodům Joshe Howarda a dvaceti Dirka Nowitzkiho to však na vítězství stačilo. "Byl to příšerný zápas, vůbec jsme se nedostali do hry. Předváděli jsme ošklivý basketbal, ale na konci jsme udělali to, co bylo k výhře potřeba," řekl Nowitzki.

Obhájce titulu ze San Antonia uspěl v domácím utkání s Houstonem, i když všichni jeho hráči zůstali pod hranicí dvaceti vstřelených bodů. Nejlepším střelcem Spurs byl s 19 body Tim Duncan, zatímco hostující Tracy McGrady při porážce Rockets 80:86 zaznamenal 27 bodů.

Trenér hostů Jeff Van Gundy ocenil kvalitní obranu vítězů. "Teď jsou prostě lepší než my. Musíme pár věcí vylepšit, abychom se dostali na jejich úroveň," uvedl.

Basketbalisty Minnesoty dovedl k vítězství nad Washingtonem Kevin Garnett, který odehrál prakticky celý zápas a jen těsně mu unikl triple-double. Celkem zaznamenal 25 bodů, třináct doskoků a devět asistencí. "Dominoval v prvních třech čtvrtinách, a když si na něj ve čtvrté čtvrtině všichni dávali pozor, nacházel přihrávkami spoluhráče. Proto je nejlepší na světě," složil mu poklonu Gilbert Arenas, který v dresu Washingtonu nastřílel 33 bodů.

Výsledky:
Minnesota - Washington 109:98, Dallas - Atlanta 87:78, San Antonio - Houston 86:80.

Reklama