Hlavní obsah

Pardubičtí basketbalisté chtějí bojovat o špičku

Pardubice

Smělé cíle vyhlásili basketbalisté Pardubic pro nadcházející sezónu. Chtějí uspět v Kooperativa NBL i v Českém poháru. K vysokým ambicím je opravňuje posílení kádru o dva zkušené hráče.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

„Naším záměrem je útok na finálovou účast v Národní basketbalové lize a boj o nejvyšší mety v pohárové soutěži. I z toho důvodu, že v poháru nestartuje nejsilnější český tým Nymburk a tím se naděje otevírají pro další adepty," uvedl manažer pardubického klubu Martin Marek na předligové tiskovce.

Největší novinkou jsou změny ve složení týmu. Východočechům se podařilo přivést tandem osvědčených borců. Z Prostějova přišli Radek Nečas a Kamil Švrdlík, hráči s reprezentačními zkušenostmi. Nečas se k pardubickému celku připojil až v průběhu přípravy, protože byl jako vedoucí družstva s českým národním týmem na mistrovství Evropy. Je obdivuhodné, že dokáže skloubit tyto dvě náročné role.

Trenér Dušan Bohunický si příchod posil pochvaluje: „Oba patří mezi tzv. vítězné typy hráčů. Radek Nečas se rychle adaptoval a už stihl před startem ligy tři přípravné zápasy. Slibujeme si od něj herní kvalitu na obranné polovině, ale dokáže být platný i při souhře na útočné polovině a při zakončení akcí. Kamil Švrdlík se prosazuje dynamičností."

Kromě zvučných posil se do kádru áčka posunuli i tři mladí hráči z juniorského týmu. „Postupně se budou zapracovávat, aby se stali součástí koncepce našeho družstva," uvedl Bohunický.

Pardubičtí se rozloučili se třemi basketbalisty, kteří už nebudou oblékat jejich dres. Jiří Šoula přestoupil do Jindřichova Hradce, Petr Bohačík do NH Ostrava a Zbyněk Pospíšil ukončil aktivní kariéru. Posledně dva jmenovaní působili v Pardubicích šest let, zapsali se výrazně do klubových statistik.

Reklama

Související témata: