Hlavní obsah

Z nominace házenkářů na kvalifikace vypadli Brykner a Hrstka

Z nominace házenkářské reprezentace pro úvodní zápasy první fáze kvalifikace o postup na mistrovství světa proti Belgii vypadli další dva hráči. Kvůli zranění nebudou moci hrát Ladislav Brykner ani Jakub Hrstka a trenéři Jan Filip s Danielem Kubešem dodatečně povolali Petra Vinkelhöfera.

Článek

Brykner z německého Aue má problémy s ramenem odhodové levé ruky, Hrstka si v sobotním duelu Prešova v mezinárodní lize SEHA přivodil distorzi kotníku. Už minulý týden kvůli zranění vypadli Pavel Horák a Jiří Motl, místo kterých trenéři povolali čtyři hráče z české ligy - Vojtěcha Petrovského z Frýdku-Místku a trio z Dukly Praha Milana Kotrče, Ondřeje Šimůnka a Davida Šůstka.

Češi načnou první fázi kvalifikace soubojem s Belgií ve středu v Praze, odveta je na programu v sobotu v Kortrijku. Zbylým soupeřem ve skupině je Turecko, s nímž se reprezentanti utkají v lednu. Pouze vítěz postoupí do červnové baráže.

"V neděli jsme začali soustředění v Praze v neúplné sestavě, protože někteří hráči měli ještě klubové povinnosti. V pondělí odpoledne už budeme kompletní a budeme pokračovat v pilování souhry na Belgičany," uvedl v tiskové zprávě manažer národního týmu Karel Nocar.

Reklama