Hlavní obsah

Jsem nadšený diváckou podporou, libuje si mostecký trenér Dávid

Most

Od prosince je novým trenérem házenkářek Baníku Most slovenský kouč Peter Dávid, který dlouho působil i v Německu. Má bohaté mezinárodní zkušenosti, které chce využít i v severočeském klubu. „Máme nejvyšší ambice,“ netají cíle obhájce českého titulu.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér házenkářek Mostu Peter Dávid.

Článek

V Mostě působíte krátce. Jak se vám jeví zdejší házenkářské prostředí?

Jsem neskutečně a mile překvapený diváckým zázemím v Mostě. Musím vyslovit kompliment fanouškům. Užívám si zápasy před plnou halou a to se mi moc líbí. Nečekal bych, že i na utkání s relativně slabší Plzní přijde tolik diváků. Dokonce bych řekl, že celý sportovní Most žije ženskou házenou.

Jak hodnotíte právě středeční vysoké vítězství v interlize nad Plzní 36:15?

Hráli jsme po dlouhé pauze, během níž jsme pracovali na obraně. Po této stránce jsme se posunuli dopředu, protože jsme udrželi čisté konto až do patnácté minuty. Ale musím uznat, že Plzeň je při vší úctě ke každému soupeři kvalitou někde jinde, než celky z popředí tabulky. Proto výsledek nepřeceňuji. Přijdou těžší zápasy.

Co vás čeká v nejbližší době?

V sobotu 30. ledna hrajeme v Ostravě s Porubou, je to repríza finále české ligy.

Na lavičce máte po svém boku nového asistenta. Proč jste se rozhodli pro Petra Házla?

Petr Házl je odchovancem Lovosic, působil jako hráč i v Dukle Praha, dlouhá léta v Německu a hrál za Československo na olympiádě v Barceloně v roce 1992 a později za Českou republiku na mistrovství světa. Naposledy trénoval v Německu. Záměr s jeho angažováním vzešel od šéfa mosteckého klubu Rudolfa Junga.

Baník Most obhajuje český titul a stříbro v interlize.

Ambice jsou vysoké, ale to neskrýváme. Jdeme týden po týdnu. Sezóna bude ještě dlouhá.

Nastala už nějaká komplikace?

Byla to prosincová prohra na půdě slovenského klubu v Partizánském. Kdyby se hrálo v jiném termínu, mohlo by to třeba dopadnout lépe, ale na takové úvahy se nehraje. Šanci na prvenství ale stále máme. Nedá se čekat, že ostatní aspiranti na titul budou stoprocentně úspěšní. Může se stát, že někdo z nich zakopne.

Reklama

Související témata: