Hlavní obsah

Volejbalisté Liberce splnili roli favorita a vyhráli Český pohár

Volejbalisté Liberce vyhráli potřetí za uplynulé čtyři roky Český pohár. Úřadující mistr extraligy splnil v nedělním finále roli favorita a porazil překvapivé finalisty z Brna 3:1 po setech 22:25, 25:20, 25:12 a 25:20.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost volejbalistů Dukly Liberec po triumfu v domácím poháru.

Článek
Fotogalerie

Liberec vedený trenérem Michalem Nekolou hrál finále poháru počtvrté za sebou, z triumfu se neradoval jen vloni po nečekané porážce s Ostravou.

"Po prvním setu se to otočilo a jednoznačně jsme je přehráli servisem. Dobře jsme od druhého setu přihrávali. Kluci hráli výborně," řekl Nekola České televizi. "Doufám, že nás to nasměruje k dalšímu (extraligovému) titulu."

Brňané vstoupili do svého první finále poháru po 16 letech výborně. Soupeře zaskočili servisem, byli úspěšnější v útoku a první set ovládli. "Brno nás přehrálo a my dělali nevynucené chyby," řekl liberecký smečař a kapitán Aleš Správka.

Největší rozdíl byl na bloku

Od druhého setu se na palubovce projevila kvalita Liberce. Letošní účastník Ligy mistrů řízený reprezentačním nahrávačem Janouchem soupeře postupně přehrával. Ve druhém setu převzal iniciativu a ve třetím setu Brno doslova převálcoval. Největší rozdíl byl vidět na bloku. "To je naše doména," řekl Správka.

Ve čtvrté sadě Liberec zpočátku trochu povolil a měl dlouho jen bodový náskok. Pak ale odskočil do vedení 19:14 a náskok už nepustil.

"Dobře jsme do finále vstoupili, ale Liberec pak byl lepší a přehrál nás v obraně na síti, a to rozhodlo. Nenašli jsme účinnou protizbraň a nedokázali je odtáhnout od sítě. Liberec byl jednoznačně lepší," řekl trenér Brna Ondřej Marek.

Finále Českého poháru volejbalistů v Liberci:
Dukla Liberec - Brno 3:1 (-22, 20, 12, 20)
Rozhodčí: Krtička, Hudík. Čas: 104 min. Diváci: 950.
Sestavy a body:
Liberec: Janouch 1, Správka 10, Zajíček 10, Patucha 19, T. Kriško 13, Staněk 12, libero Kopáček - Vencovský. Trenér: Nekola.
Brno: Klapal 3, Haník 2, Hrazdira 11, Smrčina 8, Andrianov 15, Sucharev, libero Castello - Zmrhal 9, Licek, Muroň, Goodell 1, Pražák. Trenér: Marek.

Reklama

Související témata: