Hlavní obsah

Brooklyn - Cleveland 104:95Brooklyn v závěru zastavil Jamese a překvapivě zdolal Cleveland

New York

Basketbalisté Clevelandu překvapivě podlehli ve čtvrtečním utkání NBA na palubovce Brooklynu 95:104. Po třech čtvrtinách to vypadalo, že vedoucí tým Východní konference si s Nets bez potíží poradí. V poslední části ale přišel kolaps Clevelandu a domácí vybojovali cenné vítězství nad finalistou loňského ročníku.

Článek

LeBron James dal za tři čtvrtiny 30 bodů a minul jedinou ze čtrnácti střel z pole, ale v poslední čtvrtině neskóroval. Cleveland prohrál závěrečnou dvanáctiminutovku 12:24. Nets vedl Brook Lopez s 22 body. Brooklyn využil toho, že v týmu hostů se nikomu kromě LeBrona nedařila střelba z pole. Kyrie Irving dal jen šest z 22 pokusů, Kevin Love proměnil pět ze 14 střel.

"Bojovali jsme daleko víc než v posledních zápasech a projevilo se to. Brook nás v koncovce zachránil," řekl trenér Nets Tony Brown.

J.J. Redick zařídil střelou v poslední sekundě vítězství Los Angeles Clippers nad Portlandem 96:94. Chris Paul a Jamal Crawford dali po 25 bodech a dostali Clippers až do vyrovnané koncovky, i když ztratili dvouciferné vedení. Blazers nestačilo 18 bodů Damiana Lillarda ani 17 bodů C.J. McColluma a podlehli poosmé z posledních dvanácti zápasů.

Kevin Durant nastřílel 20 bodů, přidal devět asistencí a osm doskoků a Oklahoma jasnou výhrou 113:91 nad Utahem zamotala boj o poslední postupové místo v Západní konferenci. Russell Westbrook nezaznamenal čtvrtý triple double za sebou, ale z velké části také proto, že v poslední čtvrtině už nehrál. Měl 15 bodů, devět asistencí a sedm doskoků.

Výsledky NBA:
Brooklyn - Cleveland 104:95
Indiana - New Orleans 92:84
LA Clippers - Portland 96:94
New York - Chicago 106:94
Oklahoma City - Utah 113:91

Reklama

Související témata: