Hlavní obsah

Házenkářky Olomouce slaví po 36 letech mistrovský titul

OLOMOUC

Házenkářky Olomouce se po šestatřiceti letech dočkaly titulu českých mistryň. Poté, co v úvodním finálovém zápase vyhrály před týdnem v Praze nad Slavií 32:28 po prodloužení, v sobotu porazily obhájkyně titulu v domácím prostředí 30:28 a získaly zlaté medaile. Naposledy Olomouc vyhrála domácí ligu v roce 1967.

Článek

Zpočátku druhého finálového duelu jako kdyby neexistovaly obrany na obou stranách a po deseti odehraných minutách vedly slávistky 8:6. Do olomoucké branky nastoupila místo Škavronkové Ajglová a střídání domácím pomohlo. Po sérii tří branek Fabíkové Hanačky vyrovnaly na 10:10 a od té chvíle byly lepší.

Během prvního poločasu si vybudovaly dvoubrankové vedení 16:14, po přestávce jej však prohospodařily. Slavia nejdříve vyrovnala a ve 47. minutě, byť už hrála bez vyloučené Adámkové, šla do vedení 25:23. Závěrečnou desetiminutovku olomoucké házenkářky zvládly lépe hlavně psychicky a opět odskočily na rozdíl dvou branek.

V dramatické poslední minutě za stavu 29:28 pro Olomouc byla vyloučena domácí Polášková, ale střelu slávistek na poslední chvíli zlikvidovala opět střídající Škavronková. Brankářka také v poslední vteřině střelou přes celé hřiště upravila na konečných 30:28 a odstartovala olomoucké oslavy.

Reklama

Související témata: