Hlavní obsah

Slovinsko - Česko 33:28 České házenkářky prohrály v odvetě ve Slovinsku

Ptuj

Českým házenkářkám nevyšel druhý ze dvou přípravných zápasů ve Slovinsku. Svěřenkyně trenéra Jana Bašného, které se chystají na prosincový evropský šampionát ve Švédsku, prohrály vinou nepovedeného závěru v Ptuji 28:33. Nedokázaly tak navázat na středeční vítězství 30:27.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

České hráčky přitom do odvety proti dalšímu účastníkovi evropského šampionátu vstoupily dobře a v prvním poločase se dostaly do vedení 14:10. Jenže Slovinky zabraly a do kabin šly týmy za stavu 15:15.

Také po změně stran si zpočátku český celek udržoval mírný náskok, jenže v polovině druhého dějství Slovinky vyrovnaly a v poslední desetiminutovce si vytvořily rozhodující pětigólový náskok. České hráčky si tak z prvních dvou zápasů této sezony odnesly jednu výhru a jednu porážku.

Další utkání čekají reprezentantky na konci listopadu. Představí se na silně obsazeném turnaji v Chebu, kterého se zúčastní také týmy Norska, Srbska a Rakouska. Poté už Češky odcestují na šampionát do Švédska, kde se v základní skupině mistrovství Evropy utkají s Černou Horou, Maďarskem a Dánskem.

Přípravné utkání házenkářek v Ptuji:
Slovinsko - ČR 33:28 (15:15)
Sestava a branky ČR: Satrapová, Müllnerová - Knedlíková 2, Galušková 3, Salčáková 1, Růčková 2, Ryšánková 2, Hrbková 1, Kordovská 4, Luzumová 1, Malá 1, Jeřábková 6, Adámková 2, Marčíková 1, Weisenbilderová 1, Konečná 1, Janoušková.

Reklama

Související témata: