Hlavní obsah

Jedničkou draftu NBA se stal Fultz, získala ho Philadelphia

New York

Jedničkou draftu basketbalové NBA se stal rozehrávač Markelle Fultz. Devatenáctiletého hráče, vysokého 193 centimetrů, si vybrala Philadelphia. Pensylvánský celek volil jako první podruhé za sebou, před rokem si vzal křídelního hráče Bena Simmonse.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Jedničkou draftu basketbalové NBA se stal Markelle Fultz.

Článek

Fultz má za sebou povedenou sezonu, byť Washingtonu Huskies k úspěchu jeho výkony nepomohly. V průměru za zápas nasbíral 23,2 bodu, 5,9 asistencí a měl 5,7 doskoku. "Na škole jsem trenérovi řekl, že chci být nejlepší hráč v zemi a také jedničkou draftu. Byl to můj cíl," uvedl Fultz.

Dvojkou letošního draftu se stal další rozehrávač Lonzo Ball z UCLA, kterého získali Los Angeles Lakers. Jako třetí přišel na řadu Boston a zvolil si Jasona Tatuma z Duke. Čtvrtý Phoenix si vybral Joshe Jacksona z Kansasu a Sacramento poté vzalo De'Arona Foxe z Kentucky.

Prvním evropským hráčem byl Lauri Markkanen z Finska na sedmém místě, který zamířil do Minnesoty. Hned po něm si New York Knicks vybrali Francouze Franka Ntilikinu, jenž se hned po draftu vracel domů, aby pomohl Štrasburku v dnešním rozhodujícím pátém finále francouzské ligy.

Minnesotu posílil Butler

Jimmy Butler se v NBA stěhuje z Chicaga do Minnesoty, která za něj opačným směrem poslala Zacha LaVinea a Krise Dunna. Bulls dostali také sedmou volbu v draftu, díky které získali finského pivota Lauriho Markkanena.

Sedmadvacetiletý rozehrávač Butler, o kterého se zajímal také Cleveland, nasbíral v uplynulém ročníku zámořské soutěže v průměru 23,9 bodu, 6,2 doskoku a 5,5 asistencí. V Minnesotě se olympijský vítěz z Ria de Janeiro potká s trenérem Tomem Thibodeauem, který ho v letech 2011 až 2015 vedl v Chicagu.

Bulls získali v Dunnovi pátého hráče loňského draftu. La Vine, kterému sezonu ukončilo zranění kolena, zaznamenal v uplynulém ročníku v průměru 18,9 bodu na zápas. Minnesota také v rámci výměny dostala 16. volbu v draftu, kterou proměnila v příchod Justina Pattona z Creightonu.

Reklama

Související témata: