Hlavní obsah

Volejbalisté v přípravě hráli s Kanadou 1:1 na zápasy

Jablonec nad Nisou

Přípravný dvojzápas českých volejbalistů s Kanadou skončil remízou. Souboj A týmů ovládl zámořský výběr 3:1 na sety, následné utkání druhé šestky hrané na čtyři sety patřilo Čechům v poměru 4:0. Vystoupení v Jablonci nad Nisou bylo pro reprezentaci poslední před mistrovstvím Evropy v Polsku, které začne za týden.

Foto: Grégory Portelette

Ilustrační snímek.

Článek

"Obě utkání měla dobrou kvalitu, výborně se útočilo z obou stran. Také se lépe podávalo než v prvním (úterním) zápase," hodnotil jabloneckou přípravu trenér Michal Nekola. Před dvěma dny čeští volejbalisté podlehli bronzovému týmu letošní Světové ligy 0:5 na sety.

"Trochu jsme ale polevili v koncentraci ve třetím setu, kdy jsme vedli," mrzelo Nekolu. Naopak druhý zápas jej potěšil. "Hrála vlastně druhá šestka, co se pere o nominaci, a poprali se s tím výborně. Jsem naprosto spokojený," dodal kouč.

V pátek má národní tým volno, den nato se sejde znovu v jabloneckých Břízkách. V úterý odjede do polského Štětína. Hned úvodní páteční zápas bude pro české reprezentanty prestižní proti Slovensku, zbývajícími soupeři ve skupině jsou Německo a Itálie.

Přípravná utkání volejbalistů v Jablonci nad Nisou:
ČR - Kanada 1:3 (-24, 18, -20, -22)
Sestava: Janouch, Finger, Džavoronok, Michálek, Holubec, Beer, libero Kryštof - Bartoš
ČR - Kanada 4:0 (22, 23, 23, 22)
Sestava: Demar, Hadrava, Bartoš, Zmrhal, Zajíček, Mach, libero Pfeffer - Galabov, Sobotka

Reklama

Související témata: