Hlavní obsah

Volejbalistům budou v baráži o ME chybět Rak, Novák a Pešl

JABLONEC NAD NISOU

Bez zraněného blokaře Michala Raka, nejlepšího českého volejbalisty minulého roku, odehraje národní tým barážové zápasy o postup na mistrovství Evropy 2007. Proti Německu nastoupí reprezentanti 2. září v Lipsku a o týden později ve Svitavách také bez smečařů Jiřího Nováka a Petra Pešla, kteří se trenérovi Igoru Prieložnému omluvili.

Foto: pro Sport.cz Jiří Reichl

Ilustrační foto.

Článek

Rak, který na jaře podstoupil operaci kolena, přitom v minulých týdnech už opět začal trénovat. Právě v přípravě si ale přivodil další zranění, zlomil si malíček na ruce. "S Igorem Prieložným byl domluvený, že do baráže půjde, moc se na to těšil," řekl dnes ČTK vedoucí týmu Lubomír Vašina.

Novák a Pešl už měli v době přípravy na baráž dohodnutý jiný program. "Měli jsme o ně zájem, oba jsme oslovili, ale na kvalifikaci jsme se nedohodli. Neznamená to ale, že by nemohli být ve výběru pro (listopadové) mistrovství světa," uvedl Vašina.

Tým se sejde ve středu v Jablonci nad Nisou, v příštím týdnu ho čekají tři přípravné zápasy s belgickým Maaseikem, s nímž přijede do Čech i blokař Holubec. V širší čtrnáctičlenné nominaci jsou nahrávači Ticháček a Zapletal, univerzálové Jakub Novotný, Štokr, Konečný, libera Obdržálek a Polanský, blokaři Lébl, Staněk, Král a smečaři Pláteník, Popelka, Baránek a Marek Novotný. Pro baráž vybere kouč Prieložný dvanáct hráčů.

Reklama