Hlavní obsah

Když se vyhrává, tak se i lépe trénuje, říká kouč Czudek o prvním místě Opavy

Ústí nad Labem

Basketbalisté Opavy vedou tabulku Kooperativa NBL i díky pondělnímu vítězství na palubovce Ústí nad Labem. Výhrou 80:70 zároveň pro sebe ukončili první polovinu základní části soutěže, v níž po jedenácti kolech zaznamenali jen tři prohry. „Do nadstavbové skupiny chceme jít z co nejlepší pozice,“ řekl opavský trenér Petr Czudek v ústecké hale v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: František Géla

Trenér opavských basketbalistů Petr Czudek.

Článek

Byl zápas v Ústí nad Labem pro vás něčím specifický?

Hrát na severu Čech je těžké. Vyjedeme v den utkání v osm hodin, ve čtyři odpoledne jsme na místě, odehrajeme zápas a domů se vracíme z Ústí ve čtyři hodiny ráno. Že to není ideální situace bylo vidět na začátku střetnutí. Moc nám to nešlo. Nedávali jsme trestné hody. Až pak se naše hra zlepšila.

Těší vás pohled na tabulku soutěže?

Vím, že jsme aktuálně na prvním místě, ale není to úplně objektivní hodnocení. Máme odehráno více zápasů než Nymburk, který ještě neprohrál. Zatímco nás už potkaly tři prohry, z toho jedna hodně zbytečná, tedy doma s BK Olomoucko. Jinak jsem ale spokojen. Když se většinou vyhrává, panuje v klubu lepší atmosféra a lépe se trénuje. Jsme rádi, že se nám docela daří vyhrávat venku.

Co říkáte na zastoupení BK Opava v české reprezentaci?

V širším kádru máme tři hráče, což je ocenění kluků za jejich práci. V úvodu kvalifikace na mistrovství světa proti Islandu a ve Finsku byl z našeho týmu v užší sestavě ale jen rozehrávač Jakub Šiřina.

V evropských pohárech a mezinárodních klubových soutěžích startuje šest českých celků mužů, ale Opava nikoliv. Není to škoda?

Mrzí nás to. Bohužel se to nějak nepodařilo. Přestávku v lize vyplňujeme modelovými tréninky a zápasy podle možností.

Jak se vám zamlouvá probíhající ročník Kooperativa NBL?

Liga se mi líbí. Je hodně vyrovnaná až na Nymburk, jehož kvalita je pořád stejná. Díky českým reprezentantům a zahraničním hráčům si udržuje roli největšího favorita.

S čím jdete do dalšího průběhu sezóny?

Skončit co nejlépe po základní části a vytvořit se příznivou pozici pro nadstavbovou skupinu.

Reklama

Související témata: