Hlavní obsah

Chicago deklasovalo na úvod NBA obhájce titulu z Miami

NEW YORK

Basketbalisté Miami před svým úvodním zápasem v novém ročníku NBA převzali prsteny za vítězství v zámořské soutěži, ale tím jejich radost skončila. Na palubovce pak nestačili na Chicago Bulls, kterému podlehli vysoko 66:108. Byla to vůbec nejhorší porážka obhájců v úvodním duelu v historii soutěže.

Článek

"Vítejte zpátky v realitě. Bylo to naprosto jednostranné," komentoval utkání lakonicky trenér poraženého týmu Pat Riley. Dosud nejhorší porážku na úvod soutěže utrpěli ze šampiónů Los Angeles Lakers, kteří v roce 1982 podlehli 117:132 Golden State. Miami může utěšit, že tehdy navzdory nevydařenému vstupu do sezóny pod vedením Rileyho znovu hráli finále.

V dresu domácích se blýskl pětadvaceti body Dwyane Wade, ale byl osamocen. Žádný z jeho spoluhráčů nedal více než deset bodů, pivot Shaquille O'Neal jich zaznamenal jen sedm. Hvězdu domácích, která si před sezónou stěžovala na kvalitu nového míče, porážka nerozhodila. "Budeme v pohodě, je to dlouhá sezóna," řekl O'Neal.

Nejlepším střelcem byl se šestadvaceti body hostující Kirk Hinrich, který těsně před zápasem prodloužil smlouvu na dalších pět let.

Lakers se museli na úvod sezóny obejít bez zraněné hvězdy Kobeho Bryanta, ale i tak porazili na domácí palubovce Phoenix 114:106. Tým z Los Angeles uspěl především díky střeleckému výkonu Lamara Odoma, který soupeři nasázel čtyřiatřicet bodů.

"Problémem byla obrana, prostě jsme je nedokázali zastavit. Myslím, že 106 bodů je na vítězství dost, ale oni moc stříleli," odhalil příčiny porážky trenér Phoenixu Mike D'Antoni.

Bryant propásl vstup do sezóny kvůli bolestem pravého kolena, s nímž byl v červenci na operaci. Osmadvacetiletá hvězda byla ještě po pondělním tréninku přesvědčena, že nastoupí, ale nakonec se devadesát minut před zápasem rozhodla jinak.

Nepojede ani ke středečnímu zápasu s Golden State a doufá, že bude hrát v pátek proti Seattlu. "Je to možnost. Jsem optimistický, ale já jsem optimistický svým založením. Koleno se mění ze dne na den, je mnohem lepší než před týdnem," řekl Bryant.

Výsledky úterních zápasů NBA
Los Angeles Lakers - Phoenix 114:106, Miami - Chicago 66:108.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.